AfterDawn: IT-alan uutiset

Uusi palvelu seuraa Oulun bussipysäkkien aikatauluja reaaliajassa

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 13.8.2020 10:54

Uusi palvelu seuraa Oulun bussipysäkkien aikatauluja reaaliajassa Oulun kaupungin joukkoliikenteen aikataulut ja reaaliaikainen bussien tilanne ovat kaikki tarjolla avoimena datana. Nyt tuon avoimen datan päälle on rakennettu varsin näppärä uusi palvelu.
Ouli.fi on äärimmilleen yksinkertaistettu palvelu, joka näyttää halutun bussipysäkin tilanteen juuri tällä hetkellä. Eli käytännössä palvelu näyttää piakkoin saapuvat bussit, kauanko niiden saapumiseen menee ja monenko pysäkin päässä ne ovat tulossa.

Ouli.fi -palvelun näkymä, saapuvat bussit valitulle pysäkille
Ouli.fi -näkymä, saapuvat bussit valitulle pysäkille


Lisäksi palvelun asetuksista voi rajata listaa niin, että ainoastaan itselleen oleelliset linjat näytetään listoissa, jolloin palvelun käytettävyys nousee entisestään. Ouli.fi ei sisällä mainoksia, eikä sen käyttö vaadi rekisteröintiä. Palvelun taustalla on oululainen Teemu Husso, joka kertoi projektistaan Twitterissä

Oulun joukkoliikenne tarjoaa pysäkkien reaaliaikaisia tietoja jo nyt oman palvelunsa kautta, mutta uusi palvelu on monessa mielessä selkeästi näppärämpi käytettävyydeltään. Näin, etenkin jos tarkoitus on kytätä vaikkapa kotia lähimmän bussipysäkin reaaliaikaista tilannetta.

Palvelu kehittyy parhaillaan ja palaute on ilmeisen tervetullutta. Palvelu on saatavilla tällä hetkellä sekä suomeksi että englanniksi.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto