AfterDawn: IT-alan uutiset

PS4-ohjaimet toimivat PlayStation 5:llä – Siinä on kuitenkin yksi valtava mutta

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 4.8.2020 06:01

PS4-ohjaimet toimivat PlayStation 5:llä – Siinä on kuitenkin yksi valtava mutta

Sony on kertonut, että PlayStation 4:n DualShock-ohjaimet tulevat toimimaan PlayStation 5:llä, mutta vain siinä tapauksessa, että konsolilla pelataan PlayStation 4:lle julkaistuja pelejä. PS5-pelejä ei voi siis pelata vanhoilla ohjaimilla.
Sony perustelee ratkaistua sillä, että uusien PS5-pelien halutaan hyödyntävän uuden langattoman DualSense-ohjaimen toimintoja ja siksi ohjain yhteensopivuus on leivottu peleihin sisään. PlayStation 5:llä voidaan pelata PS4:n ohjaimilla (joko alkuperäisillä tai kolmansien osapuolien ohjaimilla), kunhan itse pelikin on alun perin kehitetty vanhemmalle konsolisukupolvelle.

PS Move Motion Controller- ja PlayStation VR Aim Controller -ohjaimet toimivat PS5-konsolilla tiettyjen PS VR -pelien kohdalla. Rattiohjainten ja muiden laitteiden osalta Sony kertoo, että ne tulevat olemaan yhteensopivia PS5-pelien ja tuettujen PS4-pelien kanssa.
Vanhojen ohjainten yhteensopimattomuus uusien pelien kanssa ei tule PS-pelaajille ehkä yllätyksenä, sillä PS3-ohjaimetkaan eivät aikoinaan toimineet PS4:llä. Xboxilla Microsoft on kuitenkin pyrkinyt siihen, että vanhat Xbox One -ohjaimet toimivat uusien Series X -konsolien kanssa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto