Garmin myönsi joutuneensa kyberhyökkäyksen kohteeksi - järjestelmien tila palaamassa hiljalleen ennalleen

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 28.7.2020 11:41

Garmin myönsi joutuneensa kyberhyökkäyksen kohteeksi - järjestelmien tila palaamassa hiljalleen ennalleen Garmin on myöntänyt nettisivuillaan joutuneensa kyberhyökkäyksen kohteeksi 23. heinäkuuta. Yhtiö kuitenkin kertoo, että käyttäjien henkilökohtainen data ei päätynyt hyökkääjien haltuun.
Viime viikolla tapahtunut hyökkäys kaatoi kaikki Garminin järjestelmät, kuten Garmin Connect -sovelluksen, nettisivut, asiakaspalvelun sekä jopa laitteiden tuotannon. Asiakkaat eivät siis esimerkiksi voineet synkronoida aktiivisuutta ja muuta dataa pilvipalveluihin.

Aiemmin kerrottiin, että Garminiin on iskenyt WastedLocker-kiristyshaittaohjelma, jonka avulla kiristäjät yrittävät saada Garminilta 10 miljoonan dollarin lunnaat. Hyökkäyksen taakse yhdistettiin venäläistaustainen Evil Corp -kyberrikollisryhmä. Näitä tietoja ei kuitenkaan ole vielä vahvistettu, ja Garmin itse vahvistaa ainoastaan joutuneensa kyberhyökkäyksen kohteeksi.Garmin myös kertoo, että yritys ei ole löytynyt viitteitä siitä, että käyttäjätietoihin oltaisiin päästy käsiksi, niitä olisi kadonnut tai varastettu.

Lisäksi yhtiö kertoo palauttavansa järjestelmien tilan normaaliin ja uskoo niiden olevan normaalissa käytössä seuraavien päivien aikana. Järjestelmien tilaa voi seurata täältä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto