AfterDawn: IT-alan uutiset

Windowsin nimipalvelussa erittäin vakava haavoittuvuus - Microsoft julkaisi päivityksen

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 15.7.2020 19:24 Kommentteja (2)

Windowsin nimipalvelussa erittäin vakava haavoittuvuus - Microsoft julkaisi päivityksen

Tietoturvayhtiö Check Point Software Technologiesin tutkija Sagi Tzaik löysi toukokuussa Windows DNS -palvelimista haavoittuvuuden, jonka kautta on mahdollista päästä käsiksi yrityksen tai organisaation koko IT-järjestelmään. Tietoturvariski koskee kaikkia Windows-käyttöjärjestelmiä vuoden 2003 versiosta lähtien. Check Point on antanut haavoittuvuudelle nimen SigRed.
Check Point ilmoitti löydöksestään Microsoftille 19. toukokuuta. Microsoft tunnusti haavoittuvuuden ja julkaisi sitä koskevan paikan (CVE-2020-1350) tiistaipäivityksensä yhteydessä 14.7.2020.

DNS-palvelussa eli nimipalvelussa (Domain Name System) sijaitseva bugi on peräti 17 vuotta vanha. Check Point pitää todennäköisenä, että haavoittuvuutta on hyödynnetty, mutta varmaa tietoa asiasta ei ole.

"DNS-palvelimen murto on vakava asia, koska sitä kautta on mahdollista päästä käsiksi koko organisaation IT-ympäristöön. Näin vaarallisia haavoittuvuuksia tulee julki erittäin harvoin. Riski koskee kaikkia organisaatioita, niin isoja kuin pieniäkin, joissa käytetään Windows DNS -palvelimia", kommentoi Check Pointin haavoittuvuuksia tutkivan tiimin vetäjä Omri Herscovici.
"Tapaus osoittaa myös, että löytämistä odottavia haavoittuvuuksia on edelleen olemassa. Annoimme haavoittuvuudelle nimen SigRed ja uskomme, että sen paikkaamisen tulisi nyt olla IT-väen työlistalla päällimmäisenä. Tämä ei ole mikä tahansa haavoittuvuus", tähdentää Check Pointin Suomen maajohtaja Sampo Vehkaoja.

Lisätietoa haavoittuvuudesta saa Check Point Researchin blogista.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

116.7.2020 12:53

Microsoft on Yhdysvaltojen tiedustelupalveluiden virallinen "kumppani" joten käsite "haavoittuvuus" on varsin suhteellinen.

Tällä perusteella pitäisi kieltää Microsoftin tuotteiden käyttö vähänkään tietoturvaltaan kriittisemmissä yhteyksissä. Aivan kuten Huawein suhteen USA on vaatinut. Tosin Huawein "haavoittuvuuksista" ei pahemmin todisteita ole näkynyt.

Jos Kiina vakoilee niin se ei ainakaan jätä takaporttejaan sepposen selälleen muille rikollisille.


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

216.7.2020 15:56
RingLeaderTM
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti avthein:
Microsoft on Yhdysvaltojen tiedustelupalveluiden virallinen "kumppani" joten käsite "haavoittuvuus" on varsin suhteellinen.


HTTPNetworkSniffer Shows HTTP requests/responses sent between the Web browser and the Web server.

"browser and the Web server"

Tällä perusteella pitäisi kieltää Microsoftin tuotteiden käyttö vähänkään tietoturvaltaan kriittisemmissä yhteyksissä. Aivan kuten Huawein suhteen USA on vaatinut. Tosin Huawein "haavoittuvuuksista" ei pahemmin todisteita ole näkynyt.

Jos Kiina vakoilee niin se ei ainakaan jätä takaporttejaan sepposen selälleen muille rikollisille.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto