AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft Teams saa uusia ominaisuuksia: together-tila asettaa osallistujat tekoälyn avulla samaan tilaan

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 9.7.2020 12:39

Microsoft Teams saa uusia ominaisuuksia: together-tila asettaa osallistujat tekoälyn avulla samaan tilaan

Microsoft lisää Teamsiin useita uusia ominaisuuksia, jotka tekevät etäkokouksien virtuaalisesta vuorovaikutuksesta entistä luonnollisempaa, osallistavampaa ja inhimillisempää. Nämä ominaisuudet edustavat Microsoftin näkemystä työnteon tulevaisuudesta.
Teamsiin tulee Together-tila, joka tekoälyn avulla asettaa osallistujat jaettuun taustakuvaan ja luo vaikutelman, että osallistujat ovat keskenään samassa tilassa. Tässä tilassa osallistujat voivat tulkita muiden ilmeitä ja kehonkieltä sekä havaita esimerkiksi puheenvuoron vaihtumisen aiempaa helpommin. Dynaamisen näkymän avulla käyttäjä voi puolestaan hallita paremmin miten jaettu sisältö ja muut osallistujat näkyvät ruudulla. Microsoft julkaisee myöhemmin myös Large Gallery View -näkymän, jonka avulla videokokoukseen osallistuja voi nähdä jopa 49 osallistujan videokuvan samanaikaisesti.

Microsoft Teamsin dynaaminen näkymä
Reaktioiden ja mielipiteiden jakamisesta tulee myös helpompaa, sillä osallistujat voivat käyttää emojeita, jotka näkyvät kaikille osallistujille. Puhekuplaominaisuuden avulla chatin viestit näkyvät puhekuplassa kaikkien osallistujien ruuduille kokouksen aikana ilman, että chat-näkymää tarvitsee avata. Teams-videoihin tulee myös saataville kuvien suodattimet, joiden avulla voi esimerkiksi säätää valaistusta ja pehmentää videokuvan terävyyttä ennen kokouksen alkamista.

Päivitystä saa myös Teamsin Whiteboard visuaalisten työkalujen muodossa. Esimerkiksi käsinkirjoitus- ja piirtämistoiminnon sekä vedä ja pudota -toiminnon ansiosta ideointiin voivat osallistua myös ne käyttäjät, joilla ei ole käytössään kosketusnäyttöä tai Surface Hub -laitetta.

Teams-sovelluksella voi pian järjestää jopa tuhannen osallistujan interaktiivisia virtuaalikokouksia. Tuhannen aktiivisen osallistujan rajan täytyttyä kokouksiin voi osallistua myös katselijan roolissa, jolloin kokouksessa voi olla jopa 20 000 osallistujaa.

Ominaisuudet alkavat saapua Teamsiin nyt ja kaikille ne tulevat saataville elokuun aikana.

Lisätietoja Teamsin uusista ominaisuuksista löytyy Microsoftin blogista.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto