AfterDawn: IT-alan uutiset

Nokia, NetNordic ja Cinia yhteistyöhön - Suomeen rakennetaan ensimmäiset uuden sukupolven valokuituyhteydet

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 2.7.2020 11:48

Nokia, NetNordic ja Cinia yhteistyöhön - Suomeen rakennetaan ensimmäiset uuden sukupolven valokuituyhteydet

Cinia käynnistää laajamittaisen yhteistyön Nokian ja NetNordicin kanssa, jonka myötä Suomeen rakennetaan ensimmäiset uuden sukupolven XGS-PON-verkot, jotka mahdollistavat joustavamman ja kustannustehokkaamman rakentamisen sekä entistä korkeammat yhteysnopeudet kuluttajalle, jopa 10 gigaan saakka.
"Uskon, että tällä tekniikalla rakennetaan lähes kaikki uudet verkot Suomessa viiden vuoden päästä. Tällä hetkellä olemme edelläkävijä ja väistyvät GPON- ja 1Gbps point-to-point-teknologiat vielä yleisimmät toteutustavat. Voimme tarjota uuteen teknologiaan perustuvia palveluja kaikille asiakasverkoillemme ympäri Suomen, joten kyse on kotimaan verkkojen kannalta merkittävästä kehitysaskeleesta", kertoo tekniikka- ja järjestelmäkehityksen päällikkö Jukka-Pekka Laulajainen Ciniasta.

Verkoissa käytetään pitkälti suomalaista osaamista, sillä verkoissa käytetään Nokian valmistamia laitteita. NetNordic puolestaan hoitaa ylläpito-osaamisen ja Cinia toimii verkkojen rakennuttajana ja palveluntuottajana.
Ensimmäisenä teknologia otetaan käyttöön Adolan Täyskuitu-verkoissa, joita Suomeen suunnitellaan rakennettavaksi sadoilletuhansille kuluttajille ja yrityksille.

"Nokia on kiinteiden verkkojen teknologinen markkinajohtaja maailmalla, ja meille on tärkeää, että suomalaisena yhtiönä pääsemme etenemään uusimmalla teknologialla myös Suomessa. Uskon, että myös asiakkaat arvostavat kotimaisten, tunnettujen toimijoiden tarjoamaa luotettavuutta ja turvallisuutta verkoissa", kuvailee asiakkuusjohtaja Antti Mansner yhteistyön merkitystä Nokialle.

"On Suomen yhteiskunnan kannalta tärkeää, että kiinteiden yhteyksien saatavuus paranee. Tällä teknologiavalinnalla Suomea viedään oikeaan suuntaan ja saadaan uutta teknologiaa merkittävän kokoisiin verkkoihin", luonnehtii NetNordicin maajohtaja Jan Karlsson.

Lue myös:

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto