AfterDawn: IT-alan uutiset

Google kävi kaupoilla, tulossa uudenlaiset älylasit?

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 1.7.2020 18:33

Google kävi kaupoilla, tulossa uudenlaiset älylasit?

Google on sijoittanut taskurahoja jälleen uuteen yritykseen. Tällä kertaa hakujätti on nielaissut kanadalaislähtöisen älylasifirman, joka tunnetaan Focals-tuotteestaan.
North-niminen startup on ostettu Googlen toimesta 180 miljoonalla dollarilla, kerrotaan The Globe and Mailin toimesta. 2012 perustettu yhtiön, silloin nimellä Thalmic Labs, tuli
myöhemmin tunnetuksi Focals-älylaseista.

Focals-älylasit käyttävät projektoriteknologiaa, jossa tavallisen näköisten lasien oikeanpuoliseen linssiin heijastetaan sisältöä. Vaikka samankaltaisuuksia on Google Glass -lasien kanssa, niin ulkoisesti ne eroavat melkoisesti.

Google esitteli edelliset Google Glass -lasit viime vuonna, mutta ulkoisesti ne olivat edelleen 2012 julkaistujen lasien kaltaiset.
North kertoo verkkosivullaan, että se tullaan liittämään Googlen Kitchener-Waterloo-toimistoon Kanadassa. Samalla myynti tarkoittaa, että tuki Focals-laseille loppuu eikä tuotannossa olleita Focals 2.0 -laseja tulla koskaan julkaisemaan.

Tietojen mukaan Focals-lasien myynti on takunnut melkoisesti, vaikka yhtiö laski hintaa viime vuoden alussa 400 dollarilla yli 1000 dollarista. Aiemmin tänä vuonna yhtiöstä paljastettiin, että 2.0-versio oli työn alla.

Nähtäväksi jää, tuleeko Google hyväksikäyttämään Northin osaamista kenties uusissa Google Glass -laseissa. Northin osaamisen perusteella ne voisivat olla ensimmäiset normaalilasien näköiset kuluttajalasit.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto