AfterDawn: IT-alan uutiset

Mercedes aloittaa yhteistyön Nvidian kanssa – Yrittää haastaa Teslan autonomisessa ajamisessa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 24.6.2020 05:54

Mercedes aloittaa yhteistyön Nvidian kanssa – Yrittää haastaa Teslan autonomisessa ajamisessa Autojen tietokoneistumisen myötä saksalaisen autoteollisuuden on pieni pakko solmia yhteistyösopimuksia Piilaksossa toimivien yritysten kanssa, koska siellä se maailman paras tietotekninen osaaminenkin on. Tämä on hoksattu jo Mercedeksen päässä, sillä automerkki on sopinut yhteistyöstä Nvidian kanssa.
Mercedes ja Nvidia aikovat kehittää saksalaismerkin autoihin tehokkaan laskenta-alustan, jota käytettäisiin niin autojen OTA-päivityksiin kuin autonomisen ajamisen taustalla. Yhtiöiden mukaan vuonna 2024 käyttöön otettava järjestelmä mahdollistaa tasojen 2 ja 3 autonomisen ajamisen sekä parkkeeraamisen tasolla 4. Erilaiset tasot kuvastavat sitä kuinka vähällä ihmisen osallistumisella auto kykenee toimimaan. Tasolla 5 auto kykenee toimimaan täysin itsenäisesti.

Yhteistyön voimin Mercedes pyrkii ottamaan kiinni Teslan etumatkaa autojen itsenäisessä operoinnissa ja kenties menemään ohikin. Tesla hyödynsi myös pitkään Nvidian osaamista, mutta on sittemmin siirtynyt omiin laskentajärjestelmiin.
OTA-päivitykset tarjoavat autovalmistajille uuden keinon tehdä rahaa. Autoihin voidaan nimittäin maksullisia ohjelmistopäivityksiä, joiden avulla autoon saa jälkikäteen uusia toimintoja tai parannettua vanhoja.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto