AfterDawn: IT-alan uutiset

Huippusuosittu Zoom lupaakin salatut videopuhelut kaikille – Vaatii tunnistautumisen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 18.6.2020 06:03 Kommentteja (1)

Huippusuosittu Zoom lupaakin salatut videopuhelut kaikille – Vaatii tunnistautumisen

Koronapandemia sysäsi etätapaamiset suosioon ja siitä hyötyi erityisesti videopuhelupalvelu Zoom. Miljoonien käyttämä videopuhelupalvelu on kuitenkin paininut jo pitkään tietoturvaan liittyvien ongelmien kanssa eikä myöskään palvelua ylläpitävän yhtiön kommentit ole herättäneet paljoakaan luottamusta.
Vielä vähän aika sitten Zoom ilmoitti lisäävänsä videopuheluihin end-to-end-salauksen, jonka myötä esimerkiksi palvelun ylläpitäjän on mahdotonta päästä käsiksi videopuheluihin ja niiden aikana käytyihin keskusteluihin. Zoom lupasi toiminnon olevan saatavilla vain maksaville asiakkaille ja muut joutuisivat käymään puhelunsa turvattomasti.

Zoom on nyt ottanut kommenteissaan takapakkia ja luvannut ohjelmiston käyttäjille salattuja videopuheluyhteyksiä. Chat-keskustelut pysyvät kuitenkin edelleen salaamattomina. Salauksen aktivoimista edeltää vahvistusprosessi, jossa varmennetaan käyttäjän puhelinnumero tekstiviestitse. Zoom aloittaa salauksen testaamisen heinäkuussa.
AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

122.6.2020 21:40

Pakollisella tunnistautumisella lienee paikataan salauksen tiedusteluvakoilemiselle aiheuttamaa haittaa. Tunnistautumisen myötä kun voidaan vakoilla varmemmin kuka on ollut kehenkin yhteydessä ja missä ja milloin.

Ennen salauksen aikaa "tunnistamisen" on voinut tehdä yhteyden sisällön perusteella (kuva, ääni, chat) esim. tekoälypohjaisella massavalvonnalla ja massaseulonnalla.


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto