AfterDawn: IT-alan uutiset

Zoomiin tulossa salaus – Ilmaiskäyttäjille ei ole kuitenkaan luvassa suojaa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 3.6.2020 19:30

Zoomiin tulossa salaus – Ilmaiskäyttäjille ei ole kuitenkaan luvassa suojaa

Koronapandemian voimalla maailman tietoisuuteen noussut videopuhelupalvelu Zoom on ilmoittanut lisäävänsä puheluihin end-to-end-salauksen. Valitettavasti parannettu salaus tulee vain maksaville käyttäjille.
Zoomin toimitusjohtaja Eric Yuan on vahvistanut, että kyse on yhtiön strategisesta valinnasta, jonka keskiössä on ollut halu pitää rikollinen käyttö palvelun ulkopuolella. Yhtiö aikoo siis tehdä virkavallan kanssa yhteistyötä, mikäli ilmaiskäyttäjien keskuudessa ilmenee ongelmia. Koska ilmaiskäyttäjien viestintää ei ole läpeensä salattu, on puheluiden aikana käytyjä keskusteluita mahdollista urkkia ulkopuolelta.

Zoomin tietoturvajohtaja Alex Stamosin mukaan yhtiö yrittää löytää sopivaa tasapainoa käyttäjien yksityisyyden ja toisaalta rikollisen toiminnan estämisen suhteen. Stamosin mukaan Zoom ei kuitenkaan missään vaiheessa tule seuraamaan palvelun kautta käytäviä keskusteluita. Yhtiö voi sen sijaan tehdä yhteistyötä viranomaisten kanssa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto