AfterDawn: IT-alan uutiset

Yhdysvaltain mellakoissa varastetut iPhonet eivät toimi – laite varoittaa: "tätä seurataan"

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 3.6.2020 18:43

Yhdysvaltain mellakoissa varastetut iPhonet eivät toimi – laite varoittaa: "tätä seurataan" Yhdysvalloissa Minnesotan osavaltion Minneapoliksen kaupungissa viime viikolla poliisin käsittelyssä kuolleen George Floydin seurauksena useimmissa suuremmissa kaupungeissa on järjestetty protesteja poliisiväkivaltaa vastaan.
Rauhalliset protestit ovat usein, varsinkin illan hämärtyessä, synnyttäneet mellakoita, joissa on kuollut poliiseja ja protestoijia. Tuhoa on tehty lisäksi niin liikkeille, poliisiautoille, asuinnoille kuin muullekin ominaisuudelle.

Useiden päivien mittainen ikkunoiden rikkominen ja varastaminen on tullut kalliiksi monille yrittäjille ja yrityksille, jonka arvokkaat tuotteet on viety keskustojen liikkeistä. Näistä yksi on Apple, joka on kuitenkin varautunut tilanteeseen melko paljon keskimääräistä paremmin.

Applen myymälöitä on ollut ryöstelyn kohteena useissa kaupungeissa, mutta toisin kuin varkaat luulevat niin esimerkiksi iPhonet eivät olekaan käyttökelpoisia suoraan hyllyistä. Twitterissä julkaistu kuva iPhonen ruudusta varkauden jäljiltä kertoo kaiken tarvittavan.

Käynnistäessä laite kertoo, että se täytyy palauttaa kauppaan ja laitteen seuranta on kytketty päälle. Tämän lisäksi laite kertoo, että paikalliseen lainvalvontaan on otettu yhteyttä.

Roistot tuskin palauttavat laitteita enää kauppaan, mutta toimivaa iPhonea niistä ei kuitenkaan saatu.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto