AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTube: 720p ei ole enää teräväpiirtoa

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 18.5.2020 14:23 Kommentteja (1)

YouTube: 720p ei ole enää teräväpiirtoa

Pieni muutos, joka kertoo kuluttajien vaatimustason noususta. YouTube ei enää luokittele 720p-tarkkuutta teräväpiirroksi palvelussaan, vaan ainoastaan 1080p tai sitä tarkemmat videot ovat nyt teräväpiirroksi määriteltyjä.
720p, joka perinteisesti määritellään 1280x720 -resoluution mukaan, on tähän saakka ollut tyypillisesti kaikissa määritelmissä se "alin mahdollinen" teräväpiirron raja: tarkkuus, jota monet HD-televisiokanavat käyttävät lähetyksissä edelleenkin. Nyt YouTube ei kuitenkaan enää näytä videon laatuvalinnassa pienen pientä HD-lätkää 720p-tarkkuudelle, vaan varaa sen ainoastaan tätä tarkemmille videoille.

YouTube ei ole itse kommentoinut muutosta, mutta trendi on sinänsä selkeä: 1080p oli vielä kymmenen vuotta sitten teräväpiirron huipputaso, mutta nyttemmin 4K-tarkkuus on yleistynyt hurjaa vauhtia ja 8K-tarkkuuden videoitakin kokeillaan jo, joten määritelmät elävät väkisinkin.

YouTube 720p ei ole enää HD
Vertailun vuoksi, perinteinen 720p -tarkkuuden video sisältää 921 600 pikseliä, eli vajaan megapikselin, yhtä ruutua kohden. Vastaavasti UHD eli tyypillisimmin 4K:n määritelmänä käytetty tarkkuus sisältää 8 294 400 pikseliä yhtä ruutua kohden, eli lähes kymmenen kertaa enemmän kuvainformaatiota.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

118.5.2020 15:06
Pikselit
Vahvistamaton

Minusta 720p ei ole koskaan ollut teräväpiirtoa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto