YouTube: 720p ei ole enää teräväpiirtoa

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 18.5.2020 14:23 Kommentteja (1)

YouTube: 720p ei ole enää teräväpiirtoa Pieni muutos, joka kertoo kuluttajien vaatimustason noususta. YouTube ei enää luokittele 720p-tarkkuutta teräväpiirroksi palvelussaan, vaan ainoastaan 1080p tai sitä tarkemmat videot ovat nyt teräväpiirroksi määriteltyjä.
720p, joka perinteisesti määritellään 1280x720 -resoluution mukaan, on tähän saakka ollut tyypillisesti kaikissa määritelmissä se "alin mahdollinen" teräväpiirron raja: tarkkuus, jota monet HD-televisiokanavat käyttävät lähetyksissä edelleenkin. Nyt YouTube ei kuitenkaan enää näytä videon laatuvalinnassa pienen pientä HD-lätkää 720p-tarkkuudelle, vaan varaa sen ainoastaan tätä tarkemmille videoille.

YouTube ei ole itse kommentoinut muutosta, mutta trendi on sinänsä selkeä: 1080p oli vielä kymmenen vuotta sitten teräväpiirron huipputaso, mutta nyttemmin 4K-tarkkuus on yleistynyt hurjaa vauhtia ja 8K-tarkkuuden videoitakin kokeillaan jo, joten määritelmät elävät väkisinkin.

YouTube 720p ei ole enää HD
Vertailun vuoksi, perinteinen 720p -tarkkuuden video sisältää 921 600 pikseliä, eli vajaan megapikselin, yhtä ruutua kohden. Vastaavasti UHD eli tyypillisimmin 4K:n määritelmänä käytetty tarkkuus sisältää 8 294 400 pikseliä yhtä ruutua kohden, eli lähes kymmenen kertaa enemmän kuvainformaatiota.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

1 kommentti

118.5.2020 15:06
Pikselit
Vahvistamaton

Minusta 720p ei ole koskaan ollut teräväpiirtoa.

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Zoomiin tulossa salaus – Ilmiskäyttäjille ei ole kuitenkaan luvassa suojaa Zoomiin tulossa salaus – Ilmiskäyttäjille ei ole kuitenkaan luvassa suojaa (3.6.2020 19:30)
Koronapandemian voimalla maailman tietoisuuteen noussut videopuhelupalvelu Zoom on ilmoittanut lisäävänsä puheluihin end-to-end-salauksen. Valitettavasti parannettu salaus tulee vain maksaville käyttäjille. ....
Neste avasi Euroopan ensimmäisen RFID-teknologiaan perustuvan Easy Deli -automaattikaupan Helsinkiin - ostokset voidaan skannata suoraan ostoskassin läpi Neste avasi Euroopan ensimmäisen RFID-teknologiaan perustuvan Easy Deli -automaattikaupan Helsinkiin - ostokset voidaan skannata suoraan ostoskassin läpi (3.6.2020 18:44)
Neste avaa 3.6.2020 uudenlaisen automatisoidun Easy Deli -kaupan Helsingin keskustaan. Ostoksien tekemisessä hyödynnetään Nordic ID:n Suomessa kehittämää RFID-teknologiaa, joka skannaa asiakkaan ....
Yhdysvaltain mellakoissa varastetut iPhonet eivät toimi – laite varoittaa: tätä seurataan Yhdysvaltain mellakoissa varastetut iPhonet eivät toimi – laite varoittaa: "tätä seurataan" (3.6.2020 18:43)
Yhdysvalloissa Minnesotan osavaltion Minneapoliksen kaupungissa viime viikolla poliisin käsittelyssä kuolleen George Floydin seurauksena useimmissa suuremmissa kaupungeissa on järjestetty protesteja ....
Vuoto paljastaa tietoja Galaxy Note20:n periskooppikamerasta Vuoto paljastaa tietoja Galaxy Note20:n periskooppikamerasta (3.6.2020 18:17)
Samsungin tulevan huippupuhelimen, Galaxy Note20:n, julkaisu lähestyy kovaa vauhtia. Perinteisesti loppukesästä tai alkusyksystä päivittyvä mallisto saa jälleen kohta uuden tulokkaan. Yleensä ....
Googlen oikeuteen: Incognito-moodi ei suojaa seuraamiselta? Googlen oikeuteen: Incognito-moodi ei suojaa seuraamiselta? (3.6.2020 18:02)
Googlen Chrome-selaimista löytyvä Incognito-moodi mahdollistaa yksityisen selaamisen, joka ei jätä ylimääräisiä jälkiä – tai näin ainakin käyttäjälle uskotellaan. Uusi kanne väittää, että Googlen ....
1 kommentti

Uutisarkisto