AfterDawn: IT-alan uutiset

Pelituotteiden kysyntä kovassa kasvussa - Animal Crossing: New Horizons hintavertailupalvelun toiseksi suosituin tuote

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 3.5.2020 14:41

Pelituotteiden kysyntä kovassa kasvussa - Animal Crossing: New Horizons hintavertailupalvelun toiseksi suosituin tuote

Nintendo Switchille maaliskuussa julkaistu Animal Crossing -pelisarjan New Horizons rikkoi julkaisullaan konsolipelien myyntiennätykset, kerrotaan hintavertailupalvelun Hintaopas tiedotteessa. New Horizons on Hintaoppaan oman kategorian suosituin tuote sekä koko palvelun toiseksi suosituin tuote tällä hetkellä.
"Pelin kysyntä on ollut aivan poikkeuksellista: listaamme palvelussamme yli 220 000 tuotteen hinnat, ja konsolipelin nousu yli kuukaudeksi suosituimpien tuotteiden top 10 -listalle ja nyt jo koko listan kakkoseksi on ennennäkemätöntä. Peliä himoitsevat nyt niin lapset kuin aikuiset. Ei ihme, että pelin fyysiset kopiot ovat käytännössä loppuneet kaikkialta. Tilanne on sama kaikissa Pohjoismaissa", Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett kommentoi.

Noin 60 euron New Horizons on Hintaoppaan mukaan tällä hetkellä loppu lähes kaikista pelejä myyvistä kaupoista. Pelin kysyntä on vaikuttanut myös Nintendo Switch -konsolin suosioon, sillä ne ovat pienempää Lite-versiota lukuun ottamatta loppuneet kaupoista.
Korona-arki on vaikuttanut myös muidenkin pelituotteiden kysyntään. Kokonaisuudessaan pelien ja konsolien kysyntä on kasvanut Hintaoppaassa viimeisen 30 päivän aikana 95 prosenttia vuoden takaiseen vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Konsoleista haetaan eniten loppuvuodesta julkaistavaa Playstation 5 -pelikonsolia.

"Tulevan Playstation 5 -konsolin kysyntä on ollut palvelussamme huippukorkealla jo pitkään, vaikka julkaisuajankohtaa tai lähtöhintaa ei ole vieläkään varmistettu. Siitä huolimatta myös Playstation 4 -konsoli on pitänyt yllättävän hyvin pintansa ja ollut toistuvasti haetuin pelituotteemme", Matinvesi-Bassett lisää.

Konsoleiden suosio kasvanut myös muualla maailmassa. Esimerkiksi Yhdysvalloissa pelikonsoleiden, ohjelmistojen sekä lisävarusteiden myynti nousi tutkimusyhtiö NPD:n mukaan maaliskuun aikana Yhdysvalloissa noin 35 prosentilla verrattuna edellisvuoden vastaavaan aikaan.

Lue myös:


Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto