AfterDawn: IT-alan uutiset

WhatsAppin viraaliviestien määrä vähentynyt radikaalisti – Syynä uudet rajoitukset

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 28.4.2020 06:09

WhatsAppin viraaliviestien määrä vähentynyt radikaalisti – Syynä uudet rajoitukset

Kuukauden alussa WhatsApp ilmoitti lisäävänsä rajoituksia pikaviestipalveluunsa, jotta siellä leviävät salaliittoteoriat koronavirukseen liittyen saataisiin aisoihin. Uutena rajoitteena otettiin käyttöön massavälitettyjen viestien uudelleenvälittämisen hillitseminen.
Mikäli viestiä on välitetty eteenpäin useita kertoja, ei vastaanottaja voi enää välittää viestiä kuin yhteen keskusteluun kerrallaan. Aiemmin viestin on voinut välittää useampaan keskusteluun kerralla. WhatsApp ei kuitenkan estä sananvapautta, sillä viestien välittäminen on edelleen mahdollista niin moneen keskusteluun kuin haluaa, mutta se ei onnistu enää niin helposti kuin aiemmin.

Toimilla yritetään hankaloittaa välittämistä sen verran, että käyttäjät miettisivät onko viesti niin tärkeä, että sen välittämiseen useisiin ketjuihin kannatta nähdä vaivaa.

WhatsAppin mukaan toimet ovat purreet, sillä viraalien viestien leviäminen on laskenut jo 70 prosentilla. WhatsApp ei kuitenkaan pysty mitenkään näkemään ja analysoimaan viestien sisältöä, joten on mahdotonta sanoa onko väärän tiedon leviäminen lähtenyt laskuun vai onko hupikuvien ja -videoiden leviäminen vain vähentynyt.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto