AfterDawn: IT-alan uutiset

Roombalta uusi mallisarja Suomeenkin: 970 -sarja iskee keskihintaisten robotti-imureiden sarjaan

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 28.4.2020 19:16

Roombalta uusi mallisarja Suomeenkin: 970 -sarja iskee keskihintaisten robotti-imureiden sarjaan iRobot on tuonut nyt virallisesti Suomenkin markkinoille uusimman robotti-imurimallinsa, Roomba 970 -sarjan. Uutukainen iskee kovan vastuksen speksien perusteella roboimureiden ylempään keskiluokkaan.
Käytännössä Roomba 970-sarja (jota myydään mallinimillä Roomba 971, 972, 973, jne.. viimeinen numero määrittää käytännössä värin) on vanhan Roomba 960-sarjan ja aikoinaan arvostelussamme huikeat kehut saaneen Roomba 980-mallin risteytys.

Edelleen myynnissä olevaan 980-malliin verrattuna joitain ominaisuuksia on hieman karsittu: akkukesto on hieman 980-sarjaa heikompi ja mattojen siivousta auttava ns. carpet boost-ominaisuus on poistettu. Samalla kuitenkin hinta on romahtanut, ollen maahantuojan suositusten mukaan 499 euroa - ja imuria myydään tällä hetkellä jopa reilusti tuota halvemmalla monissa kaupoissa.

Sarja eroaa selkeästi aiemmasta Roomban keskiluokasta siinä, että 970-sarjaan on sisällytetty mukaan karttaominaisuudet, jotka ovat aiemmin olleet pelkästään kalliimpien Roombien yksinoikeus. Aiemmin keskihintaan suosittelemamme Roomba e5 esimerkiksi ei karttoja osaa. Karttojen myötä 970-sarja osaa myös jatkaa siivousta akun latauksen jälkeen (recharge & resume).Roomba 970-sarjan malli


Uutena mukaan on tuotu myös iRobot-yhtiön Imprint -linkkitekniikka, jonka avulla Roomba 970 osaa keskustella muiden iRobot-yhtiöiden tekniikkaa tukevien laitteiden kanssa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Roomba 970 pystyy synkronoimaan siivouksen "älykkäästi" yhdessä Braava Jet m6 -moppirobotin kanssa.

Odotammekin mielenkiinnolla uutukaisen testaamista tulevaisuudessa.

Muistathan, että kaikki AfterDawnin robotti-imureiden arvostelut löytyvät täältä:

Robotti-imureiden arvostelut ja uutiset

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto