AfterDawn: IT-alan uutiset

DJI paljasti uuden version huippusuositusta kopteristaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 28.4.2020 05:56

DJI paljasti uuden version huippusuositusta kopteristaan

Kopterimarkkinoita hallitseva DJI on esitellyt uuden version yhtiön huippusuositusta drone-mallista, Mavic Airista. Uudessa Mavic Air 2:ssa kaikki on hieman parempaa kopterista kameraan saakka.
Mavic Air 2:ssa on valmiiksi ohjelmoitu maisematunnistus, jota voi hyödyntää auringonlaskun tai muun näyttävän ilmiön kuvaamisessa. Kopterissa on lisäksi isompi akku eli sitä voidaan lennättää aiempaa pidempään. Kopterista löytyy lisäksi sekä edestä että takaa sensorit, jotka auttavat välttämään törmäyksiä lennon aikana. Lennokin pohjaan on vuorostaan lisätty lisävalo, jonka tarkoituksena on helpottaa laskeutumista hämärissä valaistusolosuhteissa.

Mavic Air 2 pohjassa in lisävalo

Uutena turvaominisuutena Mavic Air 2:een on lisätty AirSense, joka varoittaa lennättäjää ilmatilassa liikkuvista muista ilma-aluksista. Koronaviruksen aiheuttamien ongelmien takia ominaisuus tulee ensin saataville Yhdysvalloissa ja kesän aikana muualla.
Mavic Air 2:sta löytyy 48 megapikselin kamera, jolla on tarkoitus ottaa 12 megapikselin valokuvia mutta myös 48 megapikselin suurkuvien räpsäisy onnistuu. 4K-videota kamera kykenee kuvaamaan 60 FPS:n taajuudella. Kameralla on myös mahdollista kuvata 8K-tarkkuudella time-lapse-videoita. Kopterin kauko-ohjain on uudistunut niin, ettei siinä ole enää huomiota herättäviä antenneja. Antennit on onnistuttu kutistamaan näkymättömiksi.

uuden Mavic Air 2 ohjain

DJI Mavic Air 2 tulee myyntiin 15. toukokuuta 849 euron kuluttajahintaan. Kuvauskopterin mukana toimitetaan käsiohjain, kopterin ladattava akku, ylimääräiset roottorilavat ja kaikki lennättämiseen ja käyttöön tarvittavat työkalut ja johdot. DJI Mavic Air 2 Fly More Combon kuluttajahinta on 1 049 euroa ja se sisältää kaikki peruspaketin varusteet sekä kolme lisäakkua, niiden latausyksikön, kolme roottorilapasettiä, kantolaukun ja ensimmäistä kertaa ND16/64/256-linssisuodattimet.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto