Valtakunnallinen häiriö Telian verkossa – Valtion verkkoyhteydet pätkivät

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 27.4.2020 05:57 Kommentteja (4)

Valtakunnallinen häiriö Telian verkossa – Valtion verkkoyhteydet pätkivät Telian liittymissä oli viikonloppuna laajoja häiriöitä, jotka johtuivat yhtiön mukaan ulkomaanyhteyksien laiteviasta. Laitevian aiheuttama datasiirron toimimattomuus niin kiinteässä kuin mobiilissa verkossa vaikutti tavallisten kansalaisten lisäksi muun muassa julkishallinnon toimintaan.
Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin mukaan häiriö on vaikuttanut valtionhallinnon verkkoyhteyksien toimivuuteen, mutta lisäksi yksityiset palvelut kärsivät viasta. Esimerkiksi Telian omistukseen nykyisin kuuluvan MTV3:n uutistoimitus oli polvillaan eikä uusia uutisia kyetty julkaisemaan lainkaan. Postin toimivuuskin kärsi häiriöstä, sillä pakettien lähettäminen ja vastaaottaminen ovat riippuvaisia verkkoyhteyksistä.

Häiriöt Telian verkossa alkoivat lauantaina noin kello 12:30. Telia ei uudelleenohjannut liikennettä häiriön takia, koska vika paikallistettiin nopeasti ja se päätettiin korjata heti. Palveluiden vaiheittainen palautuminen alkoi Telian mukan noin kello 15:30.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

127.4.2020 11:51

Mobiiliyhteydet oli poikki monelt noin 12:00 - 18:00, johtuen osittain DNS overloadista kun yhteydet palasivat.

227.4.2020 13:43

Taitaa olla niitä operaattoreita joilla on vain ja ainoastaan yksi ainoa DNS palvelin eikä varapalvelinta vikatilanteiden varalle.
Tai jos sattuukin olemaan varaosoite, niin sekin sijaitsee sillä samalla palvelimella eli kumoaa täydellisesti sen varaosoitteen käyttötarkoituksen - olla vikatilanteissa turvaamassa toimintaa senvaralta jos pääasiallinen DNS palvelin kaatuu.

Samaa logiikkaa kuin se monien harjoittama varmuuskopiointi, että se varmuuskopio pidetään saman tietokoneen toisella kovalevyllä. Kait sekin saattaa toimia jos koneessa vain ensisijainen levy hajoaa, mutta jos kone varastetaan tai tulee salama/virtalähdevika joka syöttää hulluja jännitteitä tuhoten koneeseen kytketyt komponentit niin siinähän meni sitten sekin varmuuskopio samalla pamauksella.

327.4.2020 14:34

Eli siis onko tässä kyseessä maailman tyhmin vai kateellisin reititin, koska vaihtoehtoista käytävää ei sillä

$sudo make a cup of coffee!

hetkellä ollut purkissa käytettävissä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.4.2020 @ 09:54

For every spam post I have a this reply:
A great weather out there!
"A great weather out there!"

# go away
User-agent: *
Disallow: /

PORT STATE SERVICE
443/tcp filtered https:

Host wake up (0.000s latency).
rDNS

Administration interface:
Normal:http://192.XXX.XX.XXX:8080
Normal:http://10.8.0.1:8080
Secure:https://192.XXX.XX.XXX
Secure:https://10.8.0.1

428.4.2020 17:48

Ei ole ongelmat ohi vieläkään. Tänäänkin yhteys verkkoon on katkennut useamman kerran.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Zoomiin tulossa salaus – Ilmiskäyttäjille ei ole kuitenkaan luvassa suojaa Zoomiin tulossa salaus – Ilmiskäyttäjille ei ole kuitenkaan luvassa suojaa (3.6.2020 19:30)
Koronapandemian voimalla maailman tietoisuuteen noussut videopuhelupalvelu Zoom on ilmoittanut lisäävänsä puheluihin end-to-end-salauksen. Valitettavasti parannettu salaus tulee vain maksaville käyttäjille. ....
Neste avasi Euroopan ensimmäisen RFID-teknologiaan perustuvan Easy Deli -automaattikaupan Helsinkiin - ostokset voidaan skannata suoraan ostoskassin läpi Neste avasi Euroopan ensimmäisen RFID-teknologiaan perustuvan Easy Deli -automaattikaupan Helsinkiin - ostokset voidaan skannata suoraan ostoskassin läpi (3.6.2020 18:44)
Neste avaa 3.6.2020 uudenlaisen automatisoidun Easy Deli -kaupan Helsingin keskustaan. Ostoksien tekemisessä hyödynnetään Nordic ID:n Suomessa kehittämää RFID-teknologiaa, joka skannaa asiakkaan ....
Yhdysvaltain mellakoissa varastetut iPhonet eivät toimi – laite varoittaa: tätä seurataan Yhdysvaltain mellakoissa varastetut iPhonet eivät toimi – laite varoittaa: "tätä seurataan" (3.6.2020 18:43)
Yhdysvalloissa Minnesotan osavaltion Minneapoliksen kaupungissa viime viikolla poliisin käsittelyssä kuolleen George Floydin seurauksena useimmissa suuremmissa kaupungeissa on järjestetty protesteja ....
Vuoto paljastaa tietoja Galaxy Note20:n periskooppikamerasta Vuoto paljastaa tietoja Galaxy Note20:n periskooppikamerasta (3.6.2020 18:17)
Samsungin tulevan huippupuhelimen, Galaxy Note20:n, julkaisu lähestyy kovaa vauhtia. Perinteisesti loppukesästä tai alkusyksystä päivittyvä mallisto saa jälleen kohta uuden tulokkaan. Yleensä ....
Googlen oikeuteen: Incognito-moodi ei suojaa seuraamiselta? Googlen oikeuteen: Incognito-moodi ei suojaa seuraamiselta? (3.6.2020 18:02)
Googlen Chrome-selaimista löytyvä Incognito-moodi mahdollistaa yksityisen selaamisen, joka ei jätä ylimääräisiä jälkiä – tai näin ainakin käyttäjälle uskotellaan. Uusi kanne väittää, että Googlen ....
1 kommentti

Uutisarkisto