AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTube poistaa 5G:n koronvirukseen yhdistävät salaliittoteoriat

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 6.4.2020 18:19

YouTube poistaa 5G:n koronvirukseen yhdistävät salaliittoteoriat

YouTube joutuu puntaroimaan jatkuvasti millaista sisältöä se sallii palvelussaan ja millaista ei. Laittomasti palveluun lisätty sisältö sekä sisällöltään selvästi lakia rikkovat videot ovat selviä tapauksia, mutta esimerkiksi huuhaan kohdalla rajanveto on vaikeampaa.
Britanniassa on jo poltettu 5G-tukiasemia koska netissä kiertää salaliittoteoria, jonka mukaan 5G-radioaallot heikentäisivät jollakin tapaa ihmisten immuunijärjestelmää ja tätä kautta se olisi syyllinen koronaviruksen leviämiseen. Britannian tapausten jälkeen YouTube on linjannut, että se poistaa palvelusta kaikki salaliittoteoriavideot, joissa 5G yhdistetään koronavirukseen.

Muut 5G-salaliittoteoriat YouTube aikoo kuitenkin ainakin toistaiseksi jättää rauhaan. Oleellista siis on, että 5G-salaliittoteoriavideolla ei mainita koronavirusta. YouTube suhtautuu myös kriittisesti videoihin, joissa levitetään huuhaata koronaviruksen hoitoon liittyen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto