AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTubeen tulossa TikTokilta lainattu ominaisuus

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 2.4.2020 05:50 Kommentteja (1)

YouTubeen tulossa TikTokilta lainattu ominaisuus

Räjähdysmäisesti some-maailman uudeksi himoituksi trendiksi noussut TikTok on saamassa kilpailua perinteisempien some-palveluiden puolelta. The Informationille puhuneiden lähteiden mukaan YouTube kehittäisi Shorts-toimintoa, joka olisi suora vastine TikTokille.
YouTuben Shorts tulisi olemaan osa videopalvelun nykyistä mobiilisovellusta eli uutta sovellusta ei tulisi markkinoille, vaan YouTuben strategiana on hyödyntää palvelunsa nykyistä suosiota mahdollisimman tehokkaasti. Kenties myöhemmässä vaiheessa toiminto voidaan erityttää omaksi sovellukseksi jos suosiota alkaa kertyä tarpeeksi – Facebook teki hieman vastaavasti Messengerin kanssa.

Shorts tulee olemaan käytännössä lyhyistä videopätkistä koostuva sisältövirta, jossa katsojalle syötetään jatkuvasti uutta katsottavaa. YouTubella on voimassa olevat lisenssisopimukset musiikista, joten käyttäjät pääsevät todennäköisesti isojen levy-yhtiöiden kappaleisiin käsiksi.
Facebook kehittää myös omaa haastajaa TikTokille. Toimintoa testataan valikoiduilla markkinoilla Lasso-nimellä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

12.4.2020 16:36

Hyvä. Toivottavasti päästään tuosta kommaripuolueen propagandaohjelmasta eroon.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto