AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple luopuu App Store -verostaan joidenkin videopalveluiden kohdalla

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 2.4.2020 06:05

Apple luopuu App Store -verostaan joidenkin videopalveluiden kohdalla Jo muutaman vuoden ajan suoratoistopalvelut ovat olleet tukkanuottasilla Applen kanssa, sillä IT-jätti veloittaa korkeimmillaan 30 prosentin osuuden App Storen kautta tehdyistä tilauksista. Tämän takia suoratoistopalvelut ovat pyrkineet siirtämään varsinaisen maksutietojen keräämisen App Storen ulkopuolelle.
Apple on tehnyt jonkinlaisen myönnytyksen videopalveluille, sillä App Storen provikat on poistettu valikoiduilta palveluilta. Näin ollen palvelun tilauksen voi tehdä suoraan App Storen kautta ja palveluntarjoaja saa kuukausimaksun kokonaisuudessaan itselleen. Ainakin Amazonin Prime Video kuuluu App Store -verosta vapautuneiden palveluiden joukkoon.

Apple ei kommentoinut miksi se luopuu osuudestaan joidenkin palveluiden kohdalla. Osuudesta vapautumisen vaatimuksena voi olla tiukempi integraatio Applen omien palveluiden kanssa. Videopalveluiden kohdalla se voi tarkoittaa esimerkiksi yhteensopivuutta Apple TV -sovelluksen ja Sirin kanssa. Netflixillä ja Spotifyillakin voi olla jossakin vaiheessa mahdollisuus tarttua tällaiseen yhteistyöhön kiinni.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto