AfterDawn: IT-alan uutiset

Spotify ja Warner solmivat uuden sopimuksen: Eripuraa podcast-maksuista

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 1.4.2020 20:46

Spotify ja Warner solmivat uuden sopimuksen: Eripuraa podcast-maksuista

Maailman suurin suoratoistomusiikin palvelu Spotify ja yksi maailman suurimmista levy-yhtiöistä, Warner, ovat solmineet juuri lisenssisopimuksen, joka muuttaa erityisesti podcast-sisällön maksuja.
Yhtiöiden välit ovat olleet vuosien ajan tulehtuneita, mutta nyt uusi sopimus on saavutettu, kertoo Music Business Worldwide. Sopimuksesta on väännetty vuosia, ja olettaa saattaa, ettei Warner ole halunnut luopua podcast-kuuntelijoiden heille tuottamasta liikevaihdosta.

Aiemmin Spotify on joutunut tilittämään levy-yhtiöille käyttäjäkohtaisesti minimimäärän riippumatta kuunnellun sisällön tyypistä, Financial Timesin raportti kertoo. Nyt muutoksia on tehty sopimukseen, joka tarkoittaa todennäköisesti, että Spotify tilittää reilummin Warnerille musiikista eikä niinkään podcast-kuuntelijoista, joskaan sopimuksen yksityiskohdista ei ole tietoa.
Podcastien ja muun puheradion kuuntelu suoratoistossa on kasvussa, ja Spotify on viimeisen vuodet pyrkinyt asemoitumaan entistä enemmän myös podcast-alustana.

Spotify-käyttäjää uusi lisenssisopimus ei tule todennäköisesti hetkauttamaan, sillä Warnerin musiikki on tutusti edelleen saatavilla Spotifyssä. Sopimus tosin paljastaa, että Spotify on laajenemassa myös uusille alueille. Huhujen mukaan näihin lukeutuu mm. Etelä-Korea.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Spotify
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto