AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony paljasti PlayStation 5:n tekniset tiedot

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 18.3.2020 19:34

Sony paljasti PlayStation 5:n tekniset tiedot

Sony on tänään esitellyt PlayStation 5 -pelikonsolin teknisiä yksityiskohtia. Japanilaisyhtiö seura Microsoftin esimerkkiä, sillä Xbox Series X:n tekniset tiedot kerrottiin niin ikään tällä viikolla.
Xboxin tavoin PS5 tulee käyttämään kahdeksaa AMD:n Zen 2 -mikroarkkitehtuuriin perustuvaa suoritinydintä, jotka tikittävät parhaimmillaan 3,5 gigahertsin kellotaajuudella. Grafiikkaprosessori toimii vuorostaan 2,23 gigahertsin tajuudella ja 36 laskentayksikköä tuottavat koneeseen 10,28 TFLOPSin edestä laskentatehoa. Käyttömuistia (GDDR6) on Xbox Series X:n tavoin PlayStation 5:ssä 16 gigatavua.

Tallennustilan osalta Sony lupaa konsoliin 825 gigatavua nopeaa SSD-muistia, mutta sitä voi tarpeen mukaan laajentaa erillisellä muistipiirillä. Konsolissa on myös 4K UHD Blu-ray -asema ja tuki ulkoisille USB-kiintolevyille.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto