AfterDawn: IT-alan uutiset

VPN:n käyttö lisääntynyt huimasti koronaviruksen takia Italiassa ja Yhdysvalloissa

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 17.3.2020 20:22

VPN:n käyttö lisääntynyt huimasti koronaviruksen takia Italiassa ja Yhdysvalloissa Maailmaa tällä hetkellä riepotteleva koronavirus on johtanut muun muassa useiden isojen tapahtumien perumiseen tai siirtämiseen, koulujen, työpaikkojen ja valtioiden rajojen sulkemiseen, jotta koronaviruksen leviäminen saataisiin hallintaan. Myös kansalaisten ulkona liikkumista on rajoitettu, sillä ihmiset saavat poistua asunnosta vain kaupassa tai sairaalassa käyntiä varten.
Monet ihmiset ovat päättäneet kuluttaa lisääntyneen vapaa-ajan internetin palveluiden parissa. Monet katsovat yhä enemmän tv-sarjoja ja elokuvia. Monissa palveluissa, kuten Netflixissä, on maarajoituksia eli kaikki sarjat eivät näy jokaisessa maassa. Näitä rajoituksia pystyy kuitenkin kiertämään VPN:n avulla ja siten käyttäjä pystyy katselemaan sarjoja, jotka muuten ovat rajoitusten takana. Juuri tämänkaltaiset asiat ovat lisänneet VPN:n käyttöä huomattavasti, kerrotaan Atlas VPN:n blogikirjoituksessa.
Monet ovat myös joutuneet siirtymään työpaikalta etätyön pariin eli käytännössä kotikoneen ääreen. Kotona työskentely on lisännyt myös VPN:n käyttöä, sillä se mahdollistaa turvallisen tavan yhdistää tietokone kotoa käsin työpaikan tietoihin.

Atlas VPN:n datan mukaan Italiassa, jossa koronavirus tällä hetkellä pahiten on aiheuttanut vahinkoa ja rajoituksia ulkona liikkumiseen, VPN:n käyttö on kasvanut peräti 112 prosenttia viime viikolla (9.-15. maaliskuuta) verrattuna edellisviikkoon. Suurta kasvua on nähty myös Yhdysvalloissa (53%) ja Iranissa (38%).

VPNn käyttö kasvanut italiassa huimasti koronaviruksen takia

Jotkut yritykset ovat osoittaneet tukensa Italialle antamalla maan kansalaisille mahdollisuuden käyttää palveluita ilmaiseksi. VPN:n avulla käyttäjä voi esittää olevansa esimerkiksi Italiassa, ja muun maan kansalaiset ovat hyödyntäneet tätä saadakseen pääsyn näihin ilmaisiin palveluihin. Tämä on kolmas syy, miksi VPN:n käyttö on kasvanut viime aikoina.

VPN:n käytön uskotaan kasvavan entisestään, mikäli koronaviruspandemia pahenee.

Lue myös:

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto