VPN:n käyttö lisääntynyt huimasti koronaviruksen takia Italiassa ja Yhdysvalloissa

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 17.3.2020 20:22

VPN:n käyttö lisääntynyt huimasti koronaviruksen takia Italiassa ja Yhdysvalloissa Maailmaa tällä hetkellä riepotteleva koronavirus on johtanut muun muassa useiden isojen tapahtumien perumiseen tai siirtämiseen, koulujen, työpaikkojen ja valtioiden rajojen sulkemiseen, jotta koronaviruksen leviäminen saataisiin hallintaan. Myös kansalaisten ulkona liikkumista on rajoitettu, sillä ihmiset saavat poistua asunnosta vain kaupassa tai sairaalassa käyntiä varten.
Monet ihmiset ovat päättäneet kuluttaa lisääntyneen vapaa-ajan internetin palveluiden parissa. Monet katsovat yhä enemmän tv-sarjoja ja elokuvia. Monissa palveluissa, kuten Netflixissä, on maarajoituksia eli kaikki sarjat eivät näy jokaisessa maassa. Näitä rajoituksia pystyy kuitenkin kiertämään VPN:n avulla ja siten käyttäjä pystyy katselemaan sarjoja, jotka muuten ovat rajoitusten takana. Juuri tämänkaltaiset asiat ovat lisänneet VPN:n käyttöä huomattavasti, kerrotaan Atlas VPN:n blogikirjoituksessa.Monet ovat myös joutuneet siirtymään työpaikalta etätyön pariin eli käytännössä kotikoneen ääreen. Kotona työskentely on lisännyt myös VPN:n käyttöä, sillä se mahdollistaa turvallisen tavan yhdistää tietokone kotoa käsin työpaikan tietoihin.

Atlas VPN:n datan mukaan Italiassa, jossa koronavirus tällä hetkellä pahiten on aiheuttanut vahinkoa ja rajoituksia ulkona liikkumiseen, VPN:n käyttö on kasvanut peräti 112 prosenttia viime viikolla (9.-15. maaliskuuta) verrattuna edellisviikkoon. Suurta kasvua on nähty myös Yhdysvalloissa (53%) ja Iranissa (38%).

VPNn käyttö kasvanut italiassa huimasti koronaviruksen takia

Jotkut yritykset ovat osoittaneet tukensa Italialle antamalla maan kansalaisille mahdollisuuden käyttää palveluita ilmaiseksi. VPN:n avulla käyttäjä voi esittää olevansa esimerkiksi Italiassa, ja muun maan kansalaiset ovat hyödyntäneet tätä saadakseen pääsyn näihin ilmaisiin palveluihin. Tämä on kolmas syy, miksi VPN:n käyttö on kasvanut viime aikoina.

VPN:n käytön uskotaan kasvavan entisestään, mikäli koronaviruspandemia pahenee.

Lue myös:

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Samsung on aloittanut Android 10 -päivityksen jakelun Galaxy Foldille Samsung on aloittanut Android 10 -päivityksen jakelun Galaxy Foldille (27.3.2020 18:14)
Yksi viime vuoden mielenkiintoisimmista puhelimista on viimeinkin saamassa päivityksen Android 10 -käyttöjärjestelmään. Kyseessä on tietenkin taittuvalla näytöllä toimiva Galaxy Fold. Päivityksen ....
SoundCloud Go+ -suoratoistopalvelu saapui Suomeen SoundCloud Go+ -suoratoistopalvelu saapui Suomeen (27.3.2020 17:08)
Musiikin levitykseen ja suoratoistoon keskittyvä internet-palvelu SoundCloud on tuonut maksullisen Go+ -tilauksen Suomeen, Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan. Go+ tilaus mahdollistaa yli 200 miljoonan ....
Lasten Areena toimii nyt HbbTV-palveluna Lasten Areena toimii nyt HbbTV-palveluna (27.3.2020 14:04)
Lasten Areena toimii nyt HbbTV-palveluna rajatussa määrässä laitteita. Palvelua voi käyttää Samsungin ja LG:n vuosien 2018 ja 2019 malleissa sekä Sonyn omalla käyttöjärjestelmällä toimivissa ....
Huawei Music -suoratoistopalvelu julkaistiin Suomessa - hinta 9,99 euroa kuukaudessa Huawei Music -suoratoistopalvelu julkaistiin Suomessa - hinta 9,99 euroa kuukaudessa (27.3.2020 11:48)
Huawei on avannut Huawei Music -suoratoistopalvelun Suomessa. Palvelun hinta on 9,99 euroa kuukaudessa, mutta uusille käyttäjille tarjotaan ensimmäiset kolme kuukautta veloituksetta. Kampanja ....
Saiko koronavirus sinutkin innostumaan tästä sovelluksesta? Lähettää tietoja Facebookille tietämättäsi Saiko koronavirus sinutkin innostumaan tästä sovelluksesta? Lähettää tietoja Facebookille tietämättäsi (27.3.2020 06:18)
Koronaviruksen aiheuttaman pandemian vuoksi maailmalla on otettu käyttöön liikkumista rajoittavia toimenpiteitä, minkä seurauksena erilaiset yhteydenpitoon tarkoitetut sovellukset ovat lisänneet ....

Uutisarkisto