AfterDawn: IT-alan uutiset

Euroopassa siirryttiin etätöihin – Microsoftin tiimisovellus kaatui heti

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 16.3.2020 18:37

Euroopassa siirryttiin etätöihin – Microsoftin tiimisovellus kaatui heti Valtiot ovat ottaneet ympäri Eurooppaa tiukkoja rajoitteita käyttöön koronavirusepidemian hillitsemiseksi. Yritykset ovat myös yrittäneet suojautua koronaviruksen lamaannuttavalta vaikutukselta siirtämällä työntekijöitä etätyön pariin. Näin virus ei pääse leviämään niin tehokkaasti työyhteisön sisällä.
Etätöihin siirtyminen yskähteli kuitenkin tänään, kun Microsoftin Teams-tiimityösovellus kaatui tänään aamulla. Kaatumisen takia Teamsiä ei voinut käyttää pariin tuntiin, joten pahimmillaan työnteko keskeytyi kokonaan vian takia. Microsoft kertoo korjanneensa Teamsiin liittyneet viat, mutta ei kommentoinut sen tarkemmin kaatumiseen johtaneita syitä. Voi tietysti olla, että sovelluksen käytössä oli piikki, mitä Microsoftin palvelimet eivät kyenneet käsittelemään.

Microsoftilla oli tosin Xbox Liveen liittyvä katkos aiemmin, joten kyse saattaa olla jostakin huoltotoimenpiteeseen liittyvästä katkoksesta.

Teamsiä ravisutteli toinenkin katkos tänä vuonna. Tuolloin oli kyse nolosta mokasta: Microsoft oli unohtanut uusia Teamsin SSL-sertifikaatin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto