AfterDawn: IT-alan uutiset

Euroopan komissio haluaa korjattavia iPhone-puhelimia ja kannettavia tietokoneita

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 12.3.2020 05:59

Euroopan komissio haluaa korjattavia iPhone-puhelimia ja kannettavia tietokoneita Euroopan komissiossa on virinnyt haluja laatia elektroniikalle lainsäädäntö, joka takaisi niiden helpon omatoimisen korjattavuuden jolloin laitteiden elinikä voisi olla nykyistä selvästi pidempi. Helpon korjattavuuden piiriin kuuluisivat älypuhelimien lisäksi tabletit ja esimerkiksi kannettavat tietokoneet.
Elektroniikan korjattavuuden parantamisen kautta ehdotuksella halutaan vähentää elektronisen jätteen syntyä, mutta samalla laitteiden valmistukseen liittyvät päästöt vähenisivät. Korjattavuus takaisi myös sen, että laitteen ostajalla olisi oikeudet laitteeseen eikä sen valmistaneella yrityksellä. Ehdotuksella halutaan myös vähentää yritysten taipumuksia suunnitella rakenteita, jotka saavat tuotteen vanhenemaan ennenaikaisesti.

Ehdotus myös parantaisi elektronisten laitteiden kierrätettävyyttä. Elektroniikalle ei ole olemassa mitään yksiselitteistä kierrätysohjelmaa, mutta komission ehdotus voisi mahdollistaa sellaisen muodostumisen. Komissio odottaa sen ehdotuksen luovan EU:hun 700 000 uutta työpaikkaa vuoteen 2030 mennessä – sikäli kun se koskaan menee parlamentin äänestettäväksi ja etenee siitä jäsenmaiden lainsäädäntöön.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto