AfterDawn: IT-alan uutiset

Haluatko löytää lääkkeen koronavirukseen? Tällä pelillä voit auttaa tutkijoita

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 4.3.2020 18:35 Kommentteja (1)

Haluatko löytää lääkkeen koronavirukseen? Tällä pelillä voit auttaa tutkijoita

Koronavirus on ollut koko maailman huomion keskipisteessä jo yli kuukauden ajan, mutta yksittäinen ihminen ei voi tehdä asialle paljoa muuta kuin yrittää olla levittämättä sitä eteenpäin tai tulla tartutetuksi.
Washingtonin yliopiston tutkijat tarjoavat kuitenkin uutta mahdollisuutta, jonka kautta jokainen voi ottaa osaa koronaviruksen vastaiseen taisteluun. Vuonna 2008 julkaistu Foldit-peliä on nimittäin nyt päivitetty ja sen kautta pelaajat ympäri maailman voivat suunnitella omia proteiineja, jotka voisivat estää koronaviruksen pinnalla olevien "proteiinipiikkien" tarttumisen ihmisen soluihin. Tämän ajatellaan tarjoavan mahdollisuuden kehittää koronavirukseen lääke.

Tutkijat käytännössä yrittävät säästää laskentatehoa ja -aikaa proteiinien laskostumisen määrittämisessä joukkoistamalla tehtävää ulkopuolisille. Yliopiston tutkijat ottavat pelissä löydetyt potentiaalisimmat proteiinit tarkempaan laskentaan ja tätä kautta pelissä kehitetty proteiini voi lopulta johtaa lääkkeen kehittämiseen.


AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

112.3.2020 11:32

Hei

Onko tästä hyötyä?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto