AfterDawn: IT-alan uutiset

Nokia vaihtaa toimitusjohtajaa – Surin seuraaja löytyi Fortumista

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 2.3.2020 17:21

Nokia vaihtaa toimitusjohtajaa – Surin seuraaja löytyi Fortumista Nokia Siemens Networkin toimitusjohtajan paikalta Nokian toimitusjohtajaksi noussut Rajeev Suri astuu ensi syksyyn mennessä syrjään. Hänen tilalleen Nokian uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty energiayhtiö Fortumin nykyinen toimitusjohtaja Pekka Lundmark.
Rajeev Suri jättää tehtävänsä toimitusjohtajana elokuun viimeisenä päivänä, mutta hän jatkaa Nokian hallituksen neuvonantajana ensi vuoden alkuun saakka. Pekka Lundmark ottaa Nokian toimitusjohtajan paikan vastaan syyskuun ensimmäinen päivä. Nokia tiedotti viime vuoden lopulla, että Risto Siilasmaan tilalle hallituksen puheenjohtajaksi aiotaan ehdottaa seuraavassa yhtiökokouksessa Sari Baldauf.

Nokian ylimmän johdon vaihtaminen on seurausta yhtiön heikosta taloudellisesta menestyksestä 5G:n käyttöönoton alkuvaiheessa. Yhtiö on tehnyt strategisia virhearviointeja, jotka alkoivat näkyä tuloksessa viime vuoden lopulla.

Bloomberg uutisoi hiljattain Nokian hankkineen ulkopuolista konsultaatiota yhtiön uuden strategian hahmottamiseksi. Tähän kuuluu eriliset yritysjärjestelyt, kuten fuusiot tai yhtiön osien myyminen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto