Tesla nauroi ajatuksella ja nyt toteuttaa sen – Osakeannilla kerätään lisää rahaa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 14.2.2020 05:54

Tesla nauroi ajatuksella ja nyt toteuttaa sen – Osakeannilla kerätään lisää rahaa Sähköautoteollisuudessa kehitys etenee nopeaa vauhtia, minkä on saanut myös Teslan toimitusjohtaja Elon Musk huomata. Vielä muutama päiviä sitten hän nauroi ajatukselle, että Tesla hyödyntäisi voimakkaasti noussutta osakekurssia ja laskisi liikkeelle lisää osakkeita. Nyt Musk on päättänyt tehdä niin.
Tammikuun lopun sijoittajapuhelussa Musk totesi analyytikoille, että Teslan liiketoiminta on kassavirran osalta positiivinen eikä yhtiön liiketoiminnan laajenemista hidasta kassavarojen riittävyys. Näiden seikkojen takia Musk ei nähnyt mitään järkeä osakeannissa, jossa Tesla nostaisi sijoittajilta lisää pääomaa. Syystä tai toisesta Muskin pää on nyt saatu käännettyä ja Tesla on järjestämässä kahden miljardin dollarin suuruisen osakeannin.

Muskille ehdotettiin, että osakeannissa kerättyjä varoja voitaisiin käyttää 10 miljardin dollarin lainojen maksamiseen tai vaihtoehtoisesti yritysostoihin. Musk ei kuitenkaan innostunut nykyisten omistajien osuuksien liudentamisesta.Tiedotteessa Tesla perusteli osakeantia taseen vahvistamisella sekä tarpeella käyttää rahaa yleisiin tarkoituksiin. Voi siis hyvin olla, että Teslan sisällä on käyty keskusteluita sijoittajapuhelun jäljiltä. Rahaa Tesla tarvitsee Saksaan rakennettavan uuden Gigafactoryn rakentamiseen, uusien automallien lanseeraukseen sekä aurinkopaneelikattojen kaupallistamiseen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Tesla Elon Musk
Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Netflixin odotettu uusi toiminto ilmestyi vihdoinkin Netflixin odotettu uusi toiminto ilmestyi vihdoinkin (25.2.2020 18:39)
Pienen testirupeaman jälkeen Netflix on päättänyt ottaa maailmanlaajuisesti käyttöön uuden top 10 -listan, jossa kerrotaan paikallisen markkina-alueen katsotuimmat elokuvat tai sarjat kunakin päivänä. ....
Huawei julkaisi 2499 euron taittuvanäyttöisen Mate Xs -älypuhelimen Huawei julkaisi 2499 euron taittuvanäyttöisen Mate Xs -älypuhelimen (25.2.2020 16:41)
Huawei on julkaissut taittuvanäyttöisen Mate Xs -älypuhelimen, joka on jatkoa Mate X:lle. Mate Xs:n näyttö kiertää kiinni ollessaan puhelimen ulkokuorta ja avattuna sen läpimitta on 8 tuumaa. ....
Päivän diili: nyt myös 8 gigatavun RAM-muistin OnePlus 7 Pro tarjouksessa - Hinta nyt 599 euroa Päivän diili: nyt myös 8 gigatavun RAM-muistin OnePlus 7 Pro tarjouksessa - Hinta nyt 599 euroa (25.2.2020 10:22)
Viime viikolla nähtiin useita hyviä tarjouksia puhelimista ja sama tuntuu jatkuvan. Viime viikolla tarjouksessa oli esimerkiksi OnePlus 7T Pro McLaren Edition. Nyt vuorostaan 8 gigatavun keskusmuistilla ....
Huawein P40-sukupolven puhelimet esitellään 26. maaliskuuta – Eivät sisällä Google-sovelluksia Huawein P40-sukupolven puhelimet esitellään 26. maaliskuuta – Eivät sisällä Google-sovelluksia (25.2.2020 06:19)
Huawein seuraavan sukupolven lippulaivapuhelimet esitellään Pariisissa 26. maaliskuuta. Tuolloin lehdistötilaisuudessa kaiken kansan ihmeteltäväksi tulevat P40-sukupolven laitteet. Viime ....
Apple on valmis valtavaan muutokseen – Korvaa Intelin prosessorit Apple on valmis valtavaan muutokseen – Korvaa Intelin prosessorit (25.2.2020 06:06)
Osuvista tuotelanseerausennustuksistaan hyvin tunnettu Apple-analyytikko Ming-Chi Kuo arvioi tällä kertaa, että Applen ensimmäinen ARM-pohjaista suoritinta käyttävä Mac-tietokone tulisi markkinoille ....

Uutisarkisto