Chrome estää vaaralliset latausyritykset – Muutos alkaa jo ensi kuussa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 11.2.2020 05:53 Kommentteja (1)

Chrome estää vaaralliset latausyritykset – Muutos alkaa jo ensi kuussa Seuraavista selainversioista lähtien, Google aikoo estää epäturvalliset lataukset verkkosivuilta. Politiikan ajatuksena on, että Chrome ei salli sekasisällön käsittelyä eli HTTPS-suojatun yhteyden yli ei voida aloittaa tiedoston lataamista, jonka lähde ei ole suojattu.
Maaliskuussa 2020 julkaistava Chrome 81 varoittaa käyttäjää konsolivaroituksella, mikäli hän on aloittamassa latauksen suojatulla sivulla, mutta itse tiedoston lataaminen ei tapahdu suojatun yhteyden yli. Vaarana voi olla esimerkiksi se, että suojaamattomaan yhteyteen päästään käsiksi ja tiedosto vaihdetaan lennossa vaikkapa haittaohjelmaan.

Tästä eteenpäin Chromessa otetaan käyttöön yhä tiukempia suojauksia. Esimerkiksi Chrome 82 varoittaa jo näkyvämmin, mikäli käyttäjä on lataamassa suojaamattomasti suoritettavaa tiedostoa. Chrome 83:sta eteenpäin tällaiset lataukset on estetty kokonaan ja varoitus annetaan pakatuista tiedostoista. Chrome 84:ssä pakattujakan tiedostoja ei voi enää ladata ja latausvaroitus annetaan yleisimmistä dokumenttityyppisistä tiedostoista.Chrome 86:sta lähtien kaikki sekasisältöiset lataukset on estetty kokonaan.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

111.2.2020 12:30

Otsikkoa olisi voinut miettiä vähän pidempään. Vai tuliko tarkoituksella klikkiotsikko?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung on aloittanut Android 10 -päivityksen jakelun Galaxy Foldille Samsung on aloittanut Android 10 -päivityksen jakelun Galaxy Foldille (27.3.2020 18:14)
Yksi viime vuoden mielenkiintoisimmista puhelimista on viimeinkin saamassa päivityksen Android 10 -käyttöjärjestelmään. Kyseessä on tietenkin taittuvalla näytöllä toimiva Galaxy Fold. Päivityksen ....
SoundCloud Go+ -suoratoistopalvelu saapui Suomeen SoundCloud Go+ -suoratoistopalvelu saapui Suomeen (27.3.2020 17:08)
Musiikin levitykseen ja suoratoistoon keskittyvä internet-palvelu SoundCloud on tuonut maksullisen Go+ -tilauksen Suomeen, Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan. Go+ tilaus mahdollistaa yli 200 miljoonan ....
Lasten Areena toimii nyt HbbTV-palveluna Lasten Areena toimii nyt HbbTV-palveluna (27.3.2020 14:04)
Lasten Areena toimii nyt HbbTV-palveluna rajatussa määrässä laitteita. Palvelua voi käyttää Samsungin ja LG:n vuosien 2018 ja 2019 malleissa sekä Sonyn omalla käyttöjärjestelmällä toimivissa ....
Huawei Music -suoratoistopalvelu julkaistiin Suomessa - hinta 9,99 euroa kuukaudessa Huawei Music -suoratoistopalvelu julkaistiin Suomessa - hinta 9,99 euroa kuukaudessa (27.3.2020 11:48)
Huawei on avannut Huawei Music -suoratoistopalvelun Suomessa. Palvelun hinta on 9,99 euroa kuukaudessa, mutta uusille käyttäjille tarjotaan ensimmäiset kolme kuukautta veloituksetta. Kampanja ....
Saiko koronavirus sinutkin innostumaan tästä sovelluksesta? Lähettää tietoja Facebookille tietämättäsi Saiko koronavirus sinutkin innostumaan tästä sovelluksesta? Lähettää tietoja Facebookille tietämättäsi (27.3.2020 06:18)
Koronaviruksen aiheuttaman pandemian vuoksi maailmalla on otettu käyttöön liikkumista rajoittavia toimenpiteitä, minkä seurauksena erilaiset yhteydenpitoon tarkoitetut sovellukset ovat lisänneet ....

Uutisarkisto