Huawei kiistää – Sen piirit eivät sisällä takaporttia valvontakameroihin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 7.2.2020 16:35

Huawei kiistää – Sen piirit eivät sisällä takaporttia valvontakameroihin Venäläinen tietoturvatutkija Vladislav Yarmak julkaisi tällä viikolla blogikirjoituksen, jossa hän paljasti Huawein tytäryhtiön valvontakameroihin piilottaman takaportin. Pian kävi kuitenkin ilmi, ettei tietoturva-aukosta voinut syyttää Huaweita tai HiSiliconia, vaan kyse on kameravalmistajan omasta erheestä.
Kyse oli käytännössä siitä, että kameroiden etäkäyttöisen hallintatyökalun avulla saattoi luoda sessioavaimen, jonka avulla hyökkääjä pystyi muodostamaan telnet-yhteyden kameraan. Sisäänkirjautumiseen tarvittavat pääkäyttäjätunnukset ovat varsin yksinkertaisia, esimerkiksi tunnus root ja salasana 123456 riittävät yhteyden muodostamiseen.

Yarmak syytti takaportista kameroiden järjestelmäpiirin toimittajaa, HiSiliconia. Huawein tytäryhtiö kuitenkin selvitti asiaa ja totesi, että haavoittuvuus löytyi ohjelmistokomponentista, josta se ei ole itse vastuussa. Yarmak kumosi myöhemmin väitteensä. Haavoittuvuus löytyi vain Hangzhou Xiongmai Technologyn ja XMtechin kameroista, eikä sitä löydetty muiden merkkien kameroista, vaikka niissä käytettiin HiSiliconin piirejä.Huawei on erilaisten vakoiluväittämien takia suuren syynäyksen alla, joten yhtiö ottaa luonnollisesti kaikki syytökset hyvin vakavasti ja kumoaa innokkaasti väitteet, jotka se tietää olevan vääriä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Netflixin odotettu uusi toiminto ilmestyi vihdoinkin Netflixin odotettu uusi toiminto ilmestyi vihdoinkin (25.2.2020 18:39)
Pienen testirupeaman jälkeen Netflix on päättänyt ottaa maailmanlaajuisesti käyttöön uuden top 10 -listan, jossa kerrotaan paikallisen markkina-alueen katsotuimmat elokuvat tai sarjat kunakin päivänä. ....
Huawei julkaisi 2499 euron taittuvanäyttöisen Mate Xs -älypuhelimen Huawei julkaisi 2499 euron taittuvanäyttöisen Mate Xs -älypuhelimen (25.2.2020 16:41)
Huawei on julkaissut taittuvanäyttöisen Mate Xs -älypuhelimen, joka on jatkoa Mate X:lle. Mate Xs:n näyttö kiertää kiinni ollessaan puhelimen ulkokuorta ja avattuna sen läpimitta on 8 tuumaa. ....
Päivän diili: nyt myös 8 gigatavun RAM-muistin OnePlus 7 Pro tarjouksessa - Hinta nyt 599 euroa Päivän diili: nyt myös 8 gigatavun RAM-muistin OnePlus 7 Pro tarjouksessa - Hinta nyt 599 euroa (25.2.2020 10:22)
Viime viikolla nähtiin useita hyviä tarjouksia puhelimista ja sama tuntuu jatkuvan. Viime viikolla tarjouksessa oli esimerkiksi OnePlus 7T Pro McLaren Edition. Nyt vuorostaan 8 gigatavun keskusmuistilla ....
Huawein P40-sukupolven puhelimet esitellään 26. maaliskuuta – Eivät sisällä Google-sovelluksia Huawein P40-sukupolven puhelimet esitellään 26. maaliskuuta – Eivät sisällä Google-sovelluksia (25.2.2020 06:19)
Huawein seuraavan sukupolven lippulaivapuhelimet esitellään Pariisissa 26. maaliskuuta. Tuolloin lehdistötilaisuudessa kaiken kansan ihmeteltäväksi tulevat P40-sukupolven laitteet. Viime ....
Apple on valmis valtavaan muutokseen – Korvaa Intelin prosessorit Apple on valmis valtavaan muutokseen – Korvaa Intelin prosessorit (25.2.2020 06:06)
Osuvista tuotelanseerausennustuksistaan hyvin tunnettu Apple-analyytikko Ming-Chi Kuo arvioi tällä kertaa, että Applen ensimmäinen ARM-pohjaista suoritinta käyttävä Mac-tietokone tulisi markkinoille ....

Uutisarkisto