AfterDawn: IT-alan uutiset

Teknologiajätit ovat nyt vedossa – Microsoftin bisnes kasvoi voimakkaasti

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 30.1.2020 05:45

Teknologiajätit ovat nyt vedossa – Microsoftin bisnes kasvoi voimakkaasti

Viime vuoden loppu rullasi Microsoftin osalta varsin mukavasti, sillä ohjelmistojätti kasvatti liikevaihtoaan ja nettotulostaan edellisvuodesta. Microsoftin tuotteita myytiin maailmanlaajuisesti 36,9 miljardin dollarin edestä ja rahaa siitä jäi voittona yhtiöön 11,6 miljardin edestä.
Bisnes veti viime vuoden lopulla vähän joka saralla, sillä sekä Surface- että Office-liiketoiminta kasvoivat. Lisäksi Windows 7:n tuen loppuminen tammikuussa sai vanhan ohjelmistoon jumahtaneet hankkimaan uuden Windows-lisenssin. Kovin kasvu syntyi kuitenkin jälleen Azure- ja pilviliiketoiminnoista, mikä kasvoi peräti 27 prosenttia edellisvuoteen nähden.
Pelaaminen tuotti Microsoftille kuitenkin harmia, sillä Xbox-bisnes kutistui jopa 21 prosenttia. Microsoft syytti ilmiötä kolmansien osapuolien pelistudioiden hyvillä julkaisuilla. Yhtiö odottaa peliliiketoiminnan kuitenkin heräävän uudelleen eloon tänä vuonna ja nousu-uralle päästään todennäköisesti uuden Xbox-konsolin julkaisun voimin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto