AfterDawn: IT-alan uutiset

Google on askeleen lähempänä ihmismäistä tekoälyä – Meena osaa jo tulkita vitsejä

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 29.1.2020 18:44

Google on askeleen lähempänä ihmismäistä tekoälyä – Meena osaa jo tulkita vitsejä Microsoftilla on hieman kyseenalaisia kokemuksia tekoälyyn perustuvan chatbotin opettamisesta, mutta Google on treenauttanut omaa Meena-bottiaan syöttämällä sille 341 gigatavun edestä tekstiä.
Googlen aineisto on peräisin avoimista lähteistä, jotka ovat sisältäneet sosiaalisessa mediassa käytyjä keskusteluita. Aineisto on siis ollut jo olemassa, eikä Meenaa päässyt kouluttamaan kuka tahansa, kuten kävi Microsoftin Tayn kohdalla.

Googlen tavoitteena on kehittää ihmismäiseen keskusteluun kykenevä chatbot, jolta löytyy vastaus tai näkemys kysymykseen kuin kysymykseen. Meena-tekoälymallin avulla Google yrittää selvittää mahdollisimman tarkasti keskustelun kontekstin, minkä jälkeen oikeanlaisen vastauksen antaminen onnistuu paremmin.
Meena kykenee päättelemään myös tehokkaasti epäjohdomukaisuuksia, kuten sen etteivät lehmät käy koulua, ja näin ollen tulkita epäjohdomukaisuuksia myös vitseiksi. Ero ihmisen ja tekoälyn välillä kapenee tämän seurauksena hurjasti.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto