Google lämpesi tekoälylainsäädännölle – Nyt pitää miettiä vain millaisia lakeja säädetään

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 20.1.2020 18:39

Google lämpesi tekoälylainsäädännölle – Nyt pitää miettiä vain millaisia lakeja säädetään Googlen ja sen emoyhtiön Alphabetin toimitusjohtaja Sundar Pichai toteaa Financial Timesissa julkaistussa mielipidekirjoituksessa suhtautuvansa positiivisesti tekoälyn sääntelyyn. Pichain mukaan kyse ei ole siitä, että pitäisikö tekoälyä säännellä, vaan siitä miten tekoälyä tulisi säännellä.
Pichain mukaan tässä vaiheessa on selvää, että tekoälyä tullaan hyödyntämään lähes kaikkialla ja hyvin kattavasti. Sovellusmahdollisuuksia löytyy niin liikenteestä, lääketieteestä, maataloudesta kuin teollisuudestakin. Pichain mukaan tekoäly on liian voimakas työkalu jättää sääntelemättä.

Realistiset kuva-, video- ja äänimanipulaatio on yksi esimerkki teknologian väärinkäytöstä. Ihmiset tunnistetaan aikaisempaa tehokkaammin kulunvalvonnassa, minkä takia tekoäly luo mahdollisuudet massavalvonnalle. Lisäksi liikenteessä tekoäly joutuu tekemään valintoja, joita ihminen ei tietoisesti tee. Tässä on muutamia seikkoja, joihin sääntelyllä voitaisiin puuttua.Yhdysvalloissa on otettu kevyen sääntelyn linja, jossa hallinto puuttuu mahdollisimman vähän yritysten toimintaan, jotta ne voisivat innovoida mahdollisimman vapaasti. Euroopassa lähtökohdat ovat tyystin toiset, sillä täällä ollaan ottamassa better be safe than sorry -tyyppistä linjaa, jossa esimerkiksi kasvojentunnistus voitaisiin kieltää määräajaksi julkisilla alueilla.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Trump uhkaa sulkea koko sosiaalisen median – Kimpaantui Twitterille faktanapista Trump uhkaa sulkea koko sosiaalisen median – Kimpaantui Twitterille faktanapista (28.5.2020 06:12)
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on hyökännyt voimakkasti sosiaalista mediaa vastaan, vaikka hän on omassa politiikassaan hyödyntänyt sitä varsin paljon. Sosiaalinen media on tarjonnut ....
1 kommentti
Halvimmat SSD-levyt juuri nyt: Huipputarjouksena teran levy 91 eurolla, 120GB 22e, 480GB 62e, ... Halvimmat SSD-levyt juuri nyt: Huipputarjouksena teran levy 91 eurolla, 120GB 22e, 480GB 62e, ... (27.5.2020 18:30)
Hintakatsauksemme Suomen SSD-levyjen hintoihin on jälleen täällä. Eri kokoluokista olemme kaivaneet esille kaikkein edullisimmat SSD-levyt mitä Suomessa myynnissä on.
1 kommentti
Lenovo esitteli kaksi 2-in-1-kannettavaa: Yoga Duet 7i ja IdeaPad Duet 3i Lenovo esitteli kaksi 2-in-1-kannettavaa: Yoga Duet 7i ja IdeaPad Duet 3i (27.5.2020 18:26)
Lenovo on julkaissut kaksi 2-in-1 -kannettavaa tietokonetta, jotka pyörittävät Windows 10 -käyttöjärjestelmää ja tukevat LTE-yhteyksiä. Yoga Duet 7i on varustettu 13-tuumaisella IPS 2K -kosketusnäytöllä ....
OnePlus paljasti: Tulossa on jälleen edullisia puhelimia OnePlus paljasti: Tulossa on jälleen edullisia puhelimia (27.5.2020 17:13)
OnePlus nousi kansan tietoisuuteen vuonna 2014 aggressiivisella mainoskampanjalla, jossa se puhui lippulaivantappajasta, jonka hinta on vain murto-osa huippuvalmistajien laitteesta. OnePlus ....
OnePlus julkaisi OnePlus 5 ja 5T -puhelimille ison OxygenOS 10 -päivityksen OnePlus julkaisi OnePlus 5 ja 5T -puhelimille ison OxygenOS 10 -päivityksen (27.5.2020 16:57)
OnePlus tunnetaan erityisesti laadukkaista ja kohtuuhintaisista älypuhelimista, mutta samalla yhtiö on profiloitunut ohjelmistopäivitysten rintamalla tuomalla älypuhelimiinsa päivityksiä takuuvarmasti ....

Uutisarkisto