Microsoft julkaisi chromemaisen Edgen – Lataat sen täältä

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 16.1.2020 06:22

Microsoft julkaisi chromemaisen Edgen – Lataat sen täältä Selainmarkkinoille on saatu jälleen uutta verta, kun Microsoftin uusi strategia on edennyt toimeenpanovaiheeseen. Reilu vuosi sitten Microsoft ilmoitti hylkäävänsä Edge-selaimen taustalla olevan selainmoottorin ja siirtyvänsä Googlen Chromesta tuttuun Chromiumiin. Nyt tämä perinpohjaisesti uudistunut Edge-selain on tullut kaikkien ladattavaksi.
Chromium-pohjainen Edge on nyt manuaalisesti ladattavana, mutta Microsoftin tavoitteena on lähiaikoina päivittää Windows-järjestelmien Edge-selaimet uuteen automaattisestikin. Lisäksi Microsoft on julkaissut uuden Edgen OEM-valmistajien saataville, joten selain tulee löytymään oletuksena uusista tietokoneista.

Uuden selainpohjan ansiosta Edge tukee alun perin Chromelle kehitettyjä laajennoksia, joten Edgen kyvykkyyttä pystyy varsin vapaasti laajentamaan pienoisohjelmien asennuksilla. Edge erottautuu Chromesta esimerkiksi Internet Explorer -yhteensopivuustilalla, jäljitysestoilla sekä Dolby Atmosilla ja Dolby Visionilla varustettujen 4K-videoiden tuella.Chromium-pohjainen Edge on saatavilla niin Windows- kuin macOS-käyttäjillekin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Motorola Razr tekee taas paluun – Simpukkapuhelimessa on taittuva näyttö Motorola Razr tekee taas paluun – Simpukkapuhelimessa on taittuva näyttö (22.1.2020 17:31)
Motorola Razr -mallisto on noussut Yhdysvalloissa samanlaiseen kulttimaineeseen kuin Nokia 3310 on Suomessa. Siksi uuden Motorola Razr -puhelimen lanseeraus on maassa iso uutinen. Vielä isommaksi ....
Vihdoin alkaa tapahtua – WhatsAppin tumma teema on lopputestauksessa Vihdoin alkaa tapahtua – WhatsAppin tumma teema on lopputestauksessa (22.1.2020 17:09)
WhatsApp on päivittänyt pikaviestipalvelun Android-sovelluksen uuteen beta-versioon ja sen mukana julkiseen betaan on tullut dark mode -teema. Tumman teeman avulla voit vähentää silmiin kohdistuvaa ....
Google pidentää useiden uusien Chromebookien ohjelmiston päivitystukea 8 vuoteen Google pidentää useiden uusien Chromebookien ohjelmiston päivitystukea 8 vuoteen (22.1.2020 10:53)
Google on kertonut Bett -tapahtumassa pidentävän Chrome OS -laitteiden ohjelmiston päivitystukea kahdella vuodella vuoden 2020 tai sen jälkeen julkistettujen laitteiden kohdalla. Aikoinaan ....
Netflix kasvoi odotettua enemmän – Disney ja Apple eivät tehneetkään lovea kasvuun Netflix kasvoi odotettua enemmän – Disney ja Apple eivät tehneetkään lovea kasvuun (22.1.2020 06:21)
Vaikka kilpailu suoratoistomarkkinoilla kiristyi viime vuoden lopulla Apple TV+:n ja Disney+:n lanseerausten takia, eivät ne onnistuneet tekemään lovea Netflixin kasvulukemiin. Pikemminkin päinvastoin, ....
Apple aloittaa pian uuden iPhonen tuotannon – Julkaistaan maaliskuussa Apple aloittaa pian uuden iPhonen tuotannon – Julkaistaan maaliskuussa (22.1.2020 05:54)
Apple on tilannut uuden iPhonen tuotannon alkavaksi helmikuussa jotta uutukainen voidaan esitellä yleisölle maaliskuun aikana. iPhonien myynnin sanotaan olleen viime aikoina korkealla tasolla ....

Uutisarkisto