AfterDawn: IT-alan uutiset

Facebook kielsi deepfake-videoiden julkaisun – Nämä videot ovat edelleen sallittuja

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 8.1.2020 06:17 Kommentteja (1)

Facebook kielsi deepfake-videoiden julkaisun – Nämä videot ovat edelleen sallittuja Facebook on jälleen kerran päivittänyt ohjeistuksiaan palveluun lisättyjen sisältöjen osalta. Tällä kertaa mustalle listalle joutuivat tekoälyn avulla muokatut videot eli niin sanotut deepfake-videot, joissa usein on käsitelty joko videolla esiintyvän henkilön kasvot toisiksi tai hänen sanomisiaan on muunneltu.
Yhteisöpalvelun mukaan tällä tavoin muokatut videot ovat vaarallisia, koska keskimääräinen katselija ei välttämättä erota editoitua videota aidosta, joten hän voi video pohjalta tehdä vääriä johtopäätöksiä. Tavoitteena on ehkäistä mediamanipulaatiota kieltämällä videoiden julkaisu kokonaan.

Parodia- ja satiitivideoissa teknologiaa voi jatkossakin hyödyntää tehokeinona, mutta julkaisijan kannatta varmistua siitä, että katsoja todella erottaa sisällön olevan editoitua. Teknologiayhtiöt ovat panostaneet paljon deepfake-videoiden automaattiseen tunnistamiseen, joten räikeimmät tapaukset lienee helppo korjata pois näkyvistä.
Deepfake-videot tulivat ensimmäistä kertaa puheenaiheeksi, kun julkkisten kasvoja liitettiin osaksi aikuisviihdevideoita. Sittemmin deepfake-videoita on tehtailtu muissakin kategorioissa.

Lue myös:

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

110.1.2020 03:26
RingLeaderTM
Inactive

Ompa se nyt todella hyvä juttu, ettei se itse "Tivi" vain niitä sinne tilaisi.

"Taitaa olla tuo ko. toimittaja hyvinkin tutustunut aiheeseen".

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.1.2020 @ 17:38

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto