AfterDawn: IT-alan uutiset

Edulliset LiDAR-sensorit ovat tulossa itsestään ajaviin autoihin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 6.1.2020 18:09

Edulliset LiDAR-sensorit ovat tulossa itsestään ajaviin autoihin

Drone-koptereilla maailmanmaineeseen kohonnut DJI on tehnyt laitteiden lisäksi myös sijoituksia uusiin start up -yrityksiin. Yksi näistä on CES-messuille osaa ottanut Livox, joka on kehittänyt autoihin ja droneihin uudenlaisen LiDAR-sensorin.
LiDARin avulla itsestään ajavat autot voivat muodostaa tarkan kuvan ympäristöstään, jolloin esimerkiksi riski törmäyksiin vähenee oleellisesti, vaikka ympäristössä tapahtuisikin paljon muutoksia. Tesla ei ole ollut LiDAR-teknologian suurin kannattaja, mutta teknologian miniaturisaation myötä se saattaa herättää kiinnostusta muissa itsestään ajavia autoja kehittävissä yrityksissä.

Livoxin sensoreiden suurin ero tavallisiin LiDAReihin verrattuna on se, että sensorit lähettävät laserpulsseja ympäristöön kukkakuvion mukaisesti tavanomaisen edestakaisen liikkeen sijaan. Menetelmällä saavutetaan Livoxin mukaan yksityiskohtaisempi kuva ympäristöstä kuin perinteisellä menetelmällä. Tavanomaisesta poikkeava menetelmä mahdollistaa myös alhaisemmat tuotantokustannukset.
Alle 260 metrin etäisyydellä toimivan Horizon sensorin hinta on 1000 dollaria, kun taas 500 metrin matkan päähän kantava Tele maksaa 1500 dollaria.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto