AfterDawn: IT-alan uutiset

Venäjän oman Internetin testaus onnistui suunnitellusti – Tulokset esitellään Putinille

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 28.12.2019 16:02 Kommentteja (8)

Venäjän oman Internetin testaus onnistui suunnitellusti – Tulokset esitellään Putinille

Tämän vuoden alussa venäläisviranomaiset kertoivat suunnittelevansa testiä, jossa koko maa irrotettaisiin kansainvälisestä tietoverkosta ja sen tilalla käytettäisiin maan omaa Runet-verkkoa.
Internetistä irrottautuminen liittyi lakialoitteeseen, joka velvoittaa venäläisiä teleoperaattoreita huolehtimaan kansalaisten pääsystä Runetin palveluihin poikkeustilanteessa. Laki takaisi Venäjän kansalaisille sähköisen median saatavuuden sota- ja kriisitilanteissa. Asian voi myös nähdä toisinkin päin, Venäjä varmistaa poikkeustilanteessa sen, että kansalaiset ovat maan omassa hallinnassa olevan tietoverkon piirissä eikä näin ulkopuoliset pääse vaikuttamaan saatavilla olevaan tietoon.

Viestintäministeriön julkaisemien tietojen mukaan testi sujui suunnitellulla tavalla ja tarkemmat tiedot esitellään presidentti Vladimir Putinille.
Iranilla ja Kiinalla on jo käytössä ratkaisut, joilla ne rajoittavat kansalaisten pääsyä Internetiin. Iranilla on käytössä oma kansallinen tietoverkko ja Kiinalla on vuorostaan käytössä Suuri palomuuri.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

128.12.2019 21:21

Mielenkiintoisia aikoja eletään ns.ti, Venäjä juuri kehitti 10 kertaisella äänen nopeudella toimivan ohjuksen mikä on käytännössä lähes mahdoton pysäyttää ilm. jopa laserilla, mikä pystyy kantamaan myös ydinkärjen.
Koskakohan suomen hallitus lopettaa jatkuvan Venäjän uhasta parjaamisen ja alkaa kunnioittaa Venäjään rajanaapurina, toivottavasti pian, ettei siellä ketään suutu ei Putin elä ikuisesti, jos onkin tätä pystynyt nieleskelemään suomen jatkuvaa provokaatiota sinne Venäjän suuntaan, se nyt on maan tieteellinen todellisuus että meillä on sattumoisin Venäjän kanssa n. 1300 km yhteistä rajaa.
https://www.suomenuutiset.fi/venajan-ki...ni-muuttumassa/

229.12.2019 18:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti power_age:
Mielenkiintoisia aikoja eletään ns.ti, Venäjä juuri kehitti 10 kertaisella äänen nopeudella toimivan ohjuksen mikä on käytännössä lähes mahdoton pysäyttää ilm. jopa laserilla, mikä pystyy kantamaan myös ydinkärjen.
Koskakohan suomen hallitus lopettaa jatkuvan Venäjän uhasta parjaamisen ja alkaa kunnioittaa Venäjään rajanaapurina, toivottavasti pian, ettei siellä ketään suutu ei Putin elä ikuisesti, jos onkin tätä pystynyt nieleskelemään suomen jatkuvaa provokaatiota sinne Venäjän suuntaan, se nyt on maan tieteellinen todellisuus että meillä on sattumoisin Venäjän kanssa n. 1300 km yhteistä rajaa.
https://www.suomenuutiset.fi/venajan-ki...ni-muuttumassa/
Veikkaan, että siellä Pietarin trollitehtaassa eletään koko ajan "mielenkiintoisia aikoja".

329.12.2019 18:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti power_age:
Venäjä juuri kehitti 10 kertaisella äänen nopeudella toimivan ohjuksen mikä on käytännössä lähes mahdoton pysäyttää ilm. jopa laserilla, mikä pystyy kantamaan myös ydinkärjen.

Niin, Venäjä väittää kehittäneensä. He väittävät usein paljon muutakin. Voihan tuo olla tottakin mutta henk.kohtaisesti vähän


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti power_age:
Koskakohan suomen hallitus lopettaa jatkuvan Venäjän uhasta parjaamisen ja alkaa kunnioittaa Venäjään rajanaapurina, toivottavasti pian, ettei siellä ketään suutu ei Putin elä ikuisesti, jos onkin tätä pystynyt nieleskelemään suomen jatkuvaa provokaatiota sinne Venäjän suuntaan

Historia kyllä kertoo miten tuota "rakasta naapuriamme" tulee kunnioittaa. Sen verran olen minkäkin historian tunneilla ollut hereillä että kunnioitukseni ko. maata kohtaan on puhdas nolla.

429.12.2019 19:36

Venäjän ohjus 10x äänennopeudella, tuskin (täyttäpuppua). Niin kyllähän tuolla pieterin suunnalla aikamoinen trollipaja on.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.12.2019 @ 10:36

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

530.12.2019 11:45

Olkoon minkälainen itänaapurin trollitehdas hyvänsä ja pitäkööt trollinsa, joka tapauksessa nyt noin uutisoidaan, sekä tuolaisista ohjuksista.
Mitä tekee Suomi kun netti ym. ajetaan alas turvautuu kai EU.hun, Stubb.iin, Kataiseen, Rinteeseen, Sipilään, Haavistoon, Paateroon jne. siinäpä meillä turvaa kerrakseen, koko valehtelijoiden klubilta.
Vai olisiko Kenraali S. Marin tai M. Ohisalo paras turva suomalaisilla.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.12.2019 @ 11:53

630.12.2019 18:36

Mitä Venäjä tekee netillään jos muu verkko ajetaan alas? Ei yhtään mitään muuta kuin levittää propagandaa omalle kansalleen Venäjän erinomaisuudesta. Perimmäinen tarkoitus on pitää omat kansalaiset kurissa samalla tavalla kuin Kiinassa, estämällä sellaiset mielipiteet jotka ovat hallintoa vastaan. He eivät vaan enää ehdi tai voi tappaa jokaista toisinajattelijaa kuten ovat tähän asti tehneet...

73.1.2020 16:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
Mitä Venäjä tekee netillään jos muu verkko ajetaan alas? Ei yhtään mitään muuta kuin levittää propagandaa omalle kansalleen Venäjän erinomaisuudesta. Perimmäinen tarkoitus on pitää omat kansalaiset kurissa samalla tavalla kuin Kiinassa, estämällä sellaiset mielipiteet jotka ovat hallintoa vastaan. He eivät vaan enää ehdi tai voi tappaa jokaista toisinajattelijaa kuten ovat tähän asti tehneet...

Kyllä te kulttuurimarxistit olette sairasta porukkaa, ei voi muuta sanoa.

84.1.2020 17:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti etrade:

Kyllä te kulttuurimarxistit olette sairasta porukkaa, ei voi muuta sanoa.

Oletko nyt aivan varma että tiedät mitä Marxismi tarkoittaa, vai jäikö lainaamasi kommentti lukematta?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto