AfterDawn: IT-alan uutiset

Kiina on valmis haastamaan GPS:n – BeiDou on valmis ensi kesänä

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 28.12.2019 10:55

Kiina on valmis haastamaan GPS:n – BeiDou on valmis ensi kesänä Kiina on määrätietoisesti rakentanut vuosien ajan omaa BeiDou-satelliittipaikannusjärjestelmää ja ensi kesänä se on vihdoin "valmis". Kiina aikoo nimittäin lähettää kesällä avaruuteen kaksi uutta satelliittia, jotka täydentävät BeiDou-konstellaation 35 satelliittia kattavaksi järjestelmäksi.
Virstanpylväs on tärkeä Kiinalle, jonka viestintälaitteiden ja puolustusvoimien paikannus voi olla jatkossa riippumaton yhdysvaltalaisesta GPS-teknologiasta. Kiinan ja Yhdysvaltojen suhteet ovat kiristyneet viime vuosina, mikä on näkynyt ulospäin esimerkiksi kauppasotana ja kiinalaisille yhtiöille asetettuina pakotteina. Yhdysvallat on esimerkiksi yrittänyt estää kiinalaisen Huawein 5G-teknologian levittäytymistä Nato-maihin.

BeiDoun paikannusjärjestelmän tarkkuuden luvataan paranevan nykyisestä metriluokan tarkkuudesta senttimetritarkkuuteen. Järjestelmän sanotaan edistävän esimerkiksi itsestään ajavien autojen käyttöä maassa. Noin 70 prosenttia Kiinassa käytettävistä matkapuhelimista on yhteensopivia BeiDoun kanssa.
Eurooppalaisen Galileo-järjestelmän on luvattu olevan myös täydessä toimintakunnossa vuoden 2020 aikana.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto