AfterDawn: IT-alan uutiset

Facebook kehittää omaa käyttöjärjestelmää – Johtaja on tuttu Windows NT -ajoilta

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 20.12.2019 06:04

Facebook kehittää omaa käyttöjärjestelmää – Johtaja on tuttu Windows NT -ajoilta Facebook haluaa monien muiden suuryritysten tavoin päästä eroon Googlen kehittämästä Androidista. Älypuhelimissa esimerkiksi Samsung ja Huawei ovat yrittäneet kehittää vaihtoehtoa käyttöjärjestelmälle. Facebookilla ei ole omia puhelimia, mutta omaa laitekehitystä kyllä on esimerkiksi Oculuksen kautta.
Microsoftilla Windows NT -käyttöjärjestelmän kehitystä luotsannut Mark Lucovsky on saanut Facebookilta tehtäväksi kehittää yhtiölle oma käyttöjärjestelmä tyhjältä pöydältä. Facebookin tähtäimeissä ei ilmeisesti ole kehittää vain uutta versiota Androidista, vaan jokin modernimpi ohjelmisto. Facebookin laitekehitystä luotsaavan Andrew 'Boz' Bosworthin mukaan yhtiö haluaa varmistaa, että seuraavan sukupolven laitteiden markkinoilla on tila Facebookille. Siksi kilpailijoihin tukeutuminen ei ole vaihtoehto.

TechCrunchin mukaan Facebookin tavoitteena on lopulta kehittää käyttöjärjestelmä, joka soveltuu käytettäväksi uusissa AR-pohjaisissa laseissa. Näin yhtiö varmistaa sen, että sillä on pääsy ihmisten tietoihin tulevaisuudessakin ja se voi itse määritellä miten se dataa käsittelee. Nyt Facebook enemmän tai vähemmän riippuvainen Applesta ja Googlesta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto