AfterDawn: IT-alan uutiset

Facebook osti pilvipeliyhtiön – Saako Google Stadia taas uuden kilpailijan?

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 19.12.2019 17:55

Facebook osti pilvipeliyhtiön – Saako Google Stadia taas uuden kilpailijan?

Googlen, Microsoftin, Valven ja Sonyn rynnistäessä pilvipelimarkkinoille, Facebook ottaa vasta ensimmäisiä askeleita samaan suuntaan. Sivusta se ei jää tilannetta katsomaan, vaan yhteisöpalvelu on ostanut yli 70 miljoonalla eurolla pilvipeliyhtiö PlayGigan.
Espanjalainen peliyhtiö toimii kotimaansa lisäksi nykyisin muun muassa Argentiinassa, Chilessä ja Italiassa. Yhtiöllä oli suunnitelmissa laajentua muuallekin, kuten Lähi-Itään, Itävaltaa, Ruotsiin, Alankomaihin ja Guatemalaan. Kohteeksi on siis valikoitunut melko kirjava joukko erilaisia maita eri puolilta maailmaa. Facebookin avulla laajentumiseen on mahdollista saada vauhtia ja ehkä tuotekehitys muutoinkin ohjautuu uusille urille.

Teknologian lisäksi Facebookia saattaa kiinnostaa yhtiön solmimat sopimukset pelijulkaisijoiden kanssa. Facebookin kohdalla PlayGigan hyödyntämismahdollisuudet ovat melkeinpä rajattomat, teknisesti siitä voi olla hyötyä esimerkiksi Oculus-liiketoiminnan kannalta tai vaihtoehtoisesti Facebook haluaa täydentää Instant Game -valikoimaansa uusilla sisällöillä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto