AfterDawn: IT-alan uutiset

Ylen HD-kanavat tulevat koko Suomeen ensi kesänä

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 18.12.2019 06:09

Ylen HD-kanavat tulevat koko Suomeen ensi kesänä

Yle ja Digita ovat sopineet televisio-ja radiokanavien jakelusta vuosille 2020–2029. Ylen HD-muotoiset kanavat Yle TV1 HD, Yle TV2 HD, Yle Fem HD ja Yle Teema HD käynnistyvät Digitan maanlaajuisessa antenni-tv-verkossa keväällä 2020. DNA:n lopettaessa oman antenniverkon, Digita jää ainoaksi antenniverkon operaattoriksi.
Digita lupaa Ylen HD-kanavien peiton olevan keväällä lähetysten käynnistämisen yhteydessä 85 prosenttia väestöstä ja valtakunnallinen siitä tulee ensi kesään mennessä. Digitalla on syytäkin hoppuun, sillä HD-kanaville riittää varmasti kysyntää kesällä urheilukilpailuiden takia. Kesällä käydään esimerkiksi Tokion olympialaiset. Yle hankki olympialaisten televisiointioikeudet Discovery Networks Finlandilta kahta lajia lukuunottamatta.

Mikäli HD-kanavia haluaa katsoa antennitaloudessa, tulee television tai siihen kytketyn digiboksin sisältää DVB-T2-virittimen. Ylen tuottaa jo kaikki ohjelmansa HD-tasoisen, joten uusimmat ohjelmat voi katsoa HD-kanavilta täydellä tarkkuudella.
Aiheeseen liittyvää:

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto