Chrome-päivitys hukkasi tietoja Androidilla – Päivityksen jakelu keskeytetty

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 16.12.2019 06:33

Chrome-päivitys hukkasi tietoja Androidilla – Päivityksen jakelu keskeytetty Google aloitti hiljattain Chrome 79 -selaimen jakelun mobiilissa ja tietokoneilla. Uutta on esimerkiksi automaattiset ilmoitukset, mikäli sähköpostiosoitteesi on osa jotakin laajaa tietovuotoa.
Päivitykset eivät aina mene putkeen, minkä Chromen insinööritkin ovat nyt saaneet huomata. Uusi Chrome nimittäin on hävittänyt Androidilla joidenkin sovellusten keräämiä tietoja. Kyse on käytännössä Chromen WebView-toimintoa käyttävistä sovelluksista.

Monet ohjelmat hyödyntävät toteutuksissaan osittain tai kokonaan Androidin verkkoselainta tietojen esittämiseen, jolloin ne tukeutuvat Chromen WebView-komponenttiin. Chrome 79:ssä WebView'n tiedontallennustapa muuttui oleellisesti, jolloin päivityksen oli tarkoitus siirtää vanhassa muodossa tallennetut tiedot uuteen. Tiedonsiirto tapahtui syystä tai toisesta virheellisesti, minkä takia tiedot eivät ole uuden järjestelmän luettavissa.Tiedot eivät ole hävinneet kokonaan, vaan sovellukset eivät vain kykene lukemaan niitä. Google pystynee siis vielä korjaamaan virheensä. Chrome 79:n jakelu keskeytyi kuitenkin ongelmien selvittämisen ajaksi.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Motorola Razr tekee taas paluun – Simpukkapuhelimessa on taittuva näyttö Motorola Razr tekee taas paluun – Simpukkapuhelimessa on taittuva näyttö (22.1.2020 17:31)
Motorola Razr -mallisto on noussut Yhdysvalloissa samanlaiseen kulttimaineeseen kuin Nokia 3310 on Suomessa. Siksi uuden Motorola Razr -puhelimen lanseeraus on maassa iso uutinen. Vielä isommaksi ....
Vihdoin alkaa tapahtua – WhatsAppin tumma teema on lopputestauksessa Vihdoin alkaa tapahtua – WhatsAppin tumma teema on lopputestauksessa (22.1.2020 17:09)
WhatsApp on päivittänyt pikaviestipalvelun Android-sovelluksen uuteen beta-versioon ja sen mukana julkiseen betaan on tullut dark mode -teema. Tumman teeman avulla voit vähentää silmiin kohdistuvaa ....
Google pidentää useiden uusien Chromebookien ohjelmiston päivitystukea 8 vuoteen Google pidentää useiden uusien Chromebookien ohjelmiston päivitystukea 8 vuoteen (22.1.2020 10:53)
Google on kertonut Bett -tapahtumassa pidentävän Chrome OS -laitteiden ohjelmiston päivitystukea kahdella vuodella vuoden 2020 tai sen jälkeen julkistettujen laitteiden kohdalla. Aikoinaan ....
Netflix kasvoi odotettua enemmän – Disney ja Apple eivät tehneetkään lovea kasvuun Netflix kasvoi odotettua enemmän – Disney ja Apple eivät tehneetkään lovea kasvuun (22.1.2020 06:21)
Vaikka kilpailu suoratoistomarkkinoilla kiristyi viime vuoden lopulla Apple TV+:n ja Disney+:n lanseerausten takia, eivät ne onnistuneet tekemään lovea Netflixin kasvulukemiin. Pikemminkin päinvastoin, ....
Apple aloittaa pian uuden iPhonen tuotannon – Julkaistaan maaliskuussa Apple aloittaa pian uuden iPhonen tuotannon – Julkaistaan maaliskuussa (22.1.2020 05:54)
Apple on tilannut uuden iPhonen tuotannon alkavaksi helmikuussa jotta uutukainen voidaan esitellä yleisölle maaliskuun aikana. iPhonien myynnin sanotaan olleen viime aikoina korkealla tasolla ....

Uutisarkisto