AfterDawn: IT-alan uutiset

GameStop-peliketju häviää Suomesta – Kanta-asiakasedut kannattaa käyttää mahdollisimman pian

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 12.12.2019 06:02 Kommentteja (1)

GameStop-peliketju häviää Suomesta – Kanta-asiakasedut kannattaa käyttää mahdollisimman pian

Yhdysvaltalainen pelikauppaketju GameStop on ilmoittanut supistavansa myymäläverkostoaan ja tällä kertaa leikkaustoimet osuvat Pohjoismaihin. GameStopin päätöksen johdosta yhtiö lopettaa toimintansa Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.
Yhdessä yössä GameStopin toiminta ei täällä lopu, vaan myymälätoimintaa ajetaan alas vuoden 2020 loppuun mennessä. Tarkempiin aikatauluihin vaikuttanevat henkilöstön irtisanomiseen liittyvät seikat sekä myymälätilojen vuokrasopimukset. GameStop kertoi asiasta osavuosikatsauksen yhteydessä järjestetyssä sijoittajapuhelussa.

Toimitusjohtaja George Sherman ei kuitenkaan usko, että yhtiön heikko talous piristyy vielä näillä sopeuttamisilla, vaan uuden konsolisukupolven toivotaan kirittävän myyntiä. Sony ja Microsoft ovat ilmaisseet aikeista julkaista uudet konsolit vuoden 2020 lopulla.

GameStop Suomen lehdistötiedotteessa kerrotaan tarkemmin siitä, miten lopettamispäätös vaikuttaa yhtiön asiakassuhteeseen. Esimerkiksi lahjakorttien myynti lopetetaan heti ja 3. tason kanta-asiakkaita pyydetään käyttämään heidän etunsa mahdollisimman nopeasti.
AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

112.12.2019 07:26

Tuskinpa nuo uudet konsolit jotka keskittyvät pääosin digitaaliseen jakeluun kirittäisivät gamestopin tai muidenkaan fyysisen median kauppojen myyntiä, vaan käy päinvastoin eli kiihdyttävät ainoastaan yritysten alamäkeä koska tuolla iso osa myynnistä on uusien ja käytettyjen pelimedioiden kauppaa joka digitaalisuuden ansiosta tulee uusien konsolisukupolvien myötä katoamaan.

Pelkkä laitemyynti tuskin onnistuu pitämään firmaa pystyssä, koska niitä myydään jokapaikassa eikä kyseessä ole mikään erikoistuote jota myytäisiin vain alaan keskittyneissä liikkeissä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.12.2019 @ 07:32

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto