Yksi maailman arvokkaimmista start upeista ajoi päin seinää – Myynti epäonnistui pahoin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 8.12.2019 12:19

Yksi maailman arvokkaimmista start upeista ajoi päin seinää – Myynti epäonnistui pahoin Maailman arvokkaimpien start upien listalle yltänyt Magic Leap onnistui erinomaisesti pääomasijoitusten keräämisessä, mutta kaupalliseksi menestykseksi se ei kuitenkaan näytä johtaneen. Magic Leap One -laseja markkinointiin ennakkoon kyllä onnistuneesti, mutta markkinoiden kiinnostus lopahti lähes välittömästi tuote-esittelyn jälkeen.
Floridassa pääpaikkaansa pitäneellä Magic Leapillä oli isoja ongelmia tuotekehitysvaiheessakin, kun yhtiö ei onnistunut houkuttelemaan osaajia Kaliforniasta Yhdysvaltojen toiselle rannikolle. Lisäksi johtamisessa oli selkeitä puutteita. Magic Leap sai kuitenkin One-lasit esittelykuntoon vuoden 2017 lopulla, minkä jälkeen alkoi varsinainen uurastus lasien myynnin vauhdittamiseksi.

Kovan hypen takia Magic Leap oli asettanut itselleen kovat odotukset. The Informationille puhuneiden entisten työntekijöiden mukaan Magic Leapin tavoitteena oli myydä julkaisun jälkeisten kuuden kuukauden aikana AR-laseja peräti 100 000 kappaletta. Toteutunut myynti jäi 6000 kappaleeseen. Yhtiön alamäki on sen jälkeen jatkunut, sillä Magic Leapin hallituksesta on kaikonnut niin Google toimitusjohtaja Sundar Pichai kuin Qualcommin talousjohtajakin. Lisäksi Magic Leap on joutunut irtisanomaan henkilöstöä viime aikoina.Henkilöstömuutosten kourissa yhtiön on hankala panostaa tulevaisuuteen, minkä takia toisen sukupolven Magic Leap -lasien julkaisu voi olla vuosien päässä. The Informationin mukaan laseista on olemassa jo jonkinlaiset prototyypit, joissa hyödynnettäisiin 5G-teknologiaa. Uudet lasit ovat myös kevyemmät ja pienemmät, minkä lisäksi niiden näkökenttää on kasvatettu.

Sijoittajilta on todennäköisesti nyt paljon hankalampi kerätä rahaa ensimmäisen sukupolven laitteen heikon myynnin takia. Lisäksi Magic Leap ei ole ainoa markkinoilla: Microsoftin HoloLens-lasit hallitsevat markkinoita ja Appleltakin on ilmeisesti tulossa kilpaileva tuote tulevina vuosina.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Motorola Razr tekee taas paluun – Simpukkapuhelimessa on taittuva näyttö Motorola Razr tekee taas paluun – Simpukkapuhelimessa on taittuva näyttö (22.1.2020 17:31)
Motorola Razr -mallisto on noussut Yhdysvalloissa samanlaiseen kulttimaineeseen kuin Nokia 3310 on Suomessa. Siksi uuden Motorola Razr -puhelimen lanseeraus on maassa iso uutinen. Vielä isommaksi ....
Vihdoin alkaa tapahtua – WhatsAppin tumma teema on lopputestauksessa Vihdoin alkaa tapahtua – WhatsAppin tumma teema on lopputestauksessa (22.1.2020 17:09)
WhatsApp on päivittänyt pikaviestipalvelun Android-sovelluksen uuteen beta-versioon ja sen mukana julkiseen betaan on tullut dark mode -teema. Tumman teeman avulla voit vähentää silmiin kohdistuvaa ....
Google pidentää useiden uusien Chromebookien ohjelmiston päivitystukea 8 vuoteen Google pidentää useiden uusien Chromebookien ohjelmiston päivitystukea 8 vuoteen (22.1.2020 10:53)
Google on kertonut Bett -tapahtumassa pidentävän Chrome OS -laitteiden ohjelmiston päivitystukea kahdella vuodella vuoden 2020 tai sen jälkeen julkistettujen laitteiden kohdalla. Aikoinaan ....
Netflix kasvoi odotettua enemmän – Disney ja Apple eivät tehneetkään lovea kasvuun Netflix kasvoi odotettua enemmän – Disney ja Apple eivät tehneetkään lovea kasvuun (22.1.2020 06:21)
Vaikka kilpailu suoratoistomarkkinoilla kiristyi viime vuoden lopulla Apple TV+:n ja Disney+:n lanseerausten takia, eivät ne onnistuneet tekemään lovea Netflixin kasvulukemiin. Pikemminkin päinvastoin, ....
Apple aloittaa pian uuden iPhonen tuotannon – Julkaistaan maaliskuussa Apple aloittaa pian uuden iPhonen tuotannon – Julkaistaan maaliskuussa (22.1.2020 05:54)
Apple on tilannut uuden iPhonen tuotannon alkavaksi helmikuussa jotta uutukainen voidaan esitellä yleisölle maaliskuun aikana. iPhonien myynnin sanotaan olleen viime aikoina korkealla tasolla ....

Uutisarkisto