AfterDawn: IT-alan uutiset

Tässä se on – Ensimmäinen Nokia-älytelevisio

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 7.12.2019 14:03

Tässä se on – Ensimmäinen Nokia-älytelevisio

Suomalaiset ovat tottuneet näkemään Nokia-brändiä yhdessä jos toisessa tuotteessa, mutta ulkomailla nimi yhdistetään ensisijaisesti matkapuhelimiin. Suomessakaan esimerkiksi Nokia-merkkisiä televisioita ei ole myyty enää vuosikausiin, mutta Intiassa sellainen uutuus on tulossa markkinoille.
Nokian brändilisensointitiimi on nimittäin myynyt intialaiselle Flipkartille oikeudet käyttää suomalaisyhtiön brändiä sen valmistamassa uudessa 55-tuumaisessa älytelevisiossa. Televisio valmistetaan Intiassa ja myydään paikallisilla markkinoilla, joten ainakaan tällä haavaa Nokian paluuta Suomen televisiomarkkinoille ei nähdä.

Teknisesti Nokia-televisio vaikuttaa varsin pätevältä. Näyttö on siis 55-tuumainen (LED) ja sen tarkkuus on Ultra HD -tasoa (Dolby Vision- ja HDR10 -tuki). Android TV -pohjaisen television sisuksissa on neliydinsuoritin ja yli kaksi gigatavua käyttömuistia. Äänentoiston laadukkuuden merkiksi televisioon on lyöty JBL:n leima.

Televisio maksaa Intiassa 41 999 rupiaa eli noin 533 euroa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto