AfterDawn: IT-alan uutiset

Nintendo valloittaa viimeisen markkinan – Switchin myynti alkaa Kiinassa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 4.12.2019 17:59

Nintendo valloittaa viimeisen markkinan – Switchin myynti alkaa Kiinassa

Kiina oli pitkään länsimaalaisittain videopelaamisen takapajula, sillä ulkomaalaiset pelikonsolit oli kielletty maassa. Osittain tästä syystä kiinalainen pelaaminen on keskittynyt tietokone- ja mobiilipelaamiseen. Vuodesta 2014 lähtien Kiina on kuitenkin antanut siimaa pelikonsolivalmistajille.
Vuonna 2014 Kiina löysensi sääntelyä ja mahdollisti Shanghain vapaakauppa-alueella valmistettujen konsoleiden myynnin muualla Kiinassa. Microsoft ja Sony tarttuivat syöttiin nopealla aikataululla, sillä jo vuoden 2014 lopulla Xbox Onea myytiin Kiinassa ja PlayStation 4 ilmestyi Kiinan markkinoille vuoden 2015 puolella. Konsolimarkkinoiden kuninkaista vain Nintendo on pysytellyt Kiinan ulkopuolella.

Nyt tämäkin seikka on jäämässä taakse, sillä Nintendo on aloittamassa Switchin myynnin Kiinassa Tencent-yhteistyön kautta. Sony ja Microsoft ovat niin ikään tehneet yhteistyötä paikallisen mediayhtiön kanssa konsoleiden myynnissä. Tencentin ja Nintendon yhteistyön ansiosta Switch-pelikonsolia aletaan myydä Kiinassa joulukuun 10. päivästä alkaen. Hintaa konsolilla on 2099 juania eli 268 euroa.
Tencent-yhteistyö näkyy esimerkiksi siinä, että Nintendon verkkopalvelut tuotetaan Tencentin kautta. Lisäksi Nintendon eShopiin lisätään mahdollisuus maksaa WeChat Payn avulla.

Lue myös:
Nintendo Switchistä julkaistiin kevyempi käsikonsoli – Switch Lite tulee tänä syksynä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto