AfterDawn: IT-alan uutiset

Star Wars -sarja Mandalorian nousee vuoden eniten laittomia latauksia keränneeksi sarjaksi?

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 22.11.2019 13:13

Star Wars -sarja Mandalorian nousee vuoden eniten laittomia latauksia keränneeksi sarjaksi?

Disney avasi suoratoistopalvelunsa, Disney+:n marraskuussa 2019 ja palvelun yhdeksi hitiksi lisättiin Star Wars -maailmaan sijoittuva The Mandalorian. Ongelmiahan siitä seurasi..
Onelmat pystyi oikeastaan haistamaan jo etukäteen. Kerrataanpa: Star Wars on ollut hurjassa nosteessa viime vuodet ja Skywalkereiden tarinan päättävä alkuperäisen elokuvasarjan yhdeksäs osa saapuu elokuvateattereihin joulukuussa.

Disney+:n lanseerauksen yhteydessä sinne tuotiin mukaan kokonaan uusi, Star Wars -maailmaan sijoittuva sarja. Ja kaiken huipuksi sarja on kerännyt huikeita arvosanoja katsojilta IMDB-palvelussa (pilottijakson keskiarvo on 9,3/10 ja seuraavat jaksotkin ovat keränneet yli 8/10 keskiarvon).

Ja.. Disney+ on laillisesti saatavilla ainoastaan viidessä maassa maailmassa (Yhdysvallat, Hollanti ja Kanada avasivat pelin 12.11.2019 ja Australia sekä Uusi-Seelanti seurasivat perässä 19.11.).

Lopputulos näyttää olevan se, että torrentit ovat laulaneet viimeiset pari viikkoa ympäri maailmaa kun Star Wars -fanit ovat halunneet seurata sarjaa eivätkä malta odottaa Disney+:n avautumista omassa maassaan.Vuoden muut isot tv-tapaukset, kuten Game of Thronesin päätöskausi, olivat saatavilla laillisesti suht laajalti ympäri maailmaa, mutta Mandaloriania pitää Euroopassa odottaa ainakin kevääseen asti. Disney on lupaillut palvelun avaamista Suomeenkin keväälle 2020.Mandalorianin suosiosta piraattien keskuudessa kertoivat useatkin lähteet.

Vaikuttaisi siltä, että viimeistään Star Warsin kutsu on ajamassa käyttäjiä takaisin laittomien latausten pariin. Kirjoitimme jo syksyllä 2018 siitä, miten piratismi on jälleen nousemassa, kun kuluttajat eivät suostu maksamaan useammasta kuin yhdestä videopalvelusta kerrallaan. Spotifyn tyylinen palvelu, joka sisältäisi lähes kaiken materiaalin yhdellä kuukausimaksulla näyttää erittäin epätodennäköiseltä tulevaisuudelta videopuolella ainakaan lähivuosina. On toki todennäköistä, että pelureita tulee heittämään hanskoja tiskiin ja lopulta jäljelle jääkin vain pari, kolme palvelua, joihin sisältö keskittyy.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto