AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple ei ole hylännyt Windowsia – Kehittää uusia ohjelmia PC:lle

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 20.11.2019 06:04

Apple ei ole hylännyt Windowsia – Kehittää uusia ohjelmia PC:lle Applen mediaohjelmistot saivat uuden suunnan tämän vuoden WWDC-kehittäjätapahtumassa, kun teknologiajätti ilmoitti pilkkovansa iTunesin osiin. Tilalle tulivat podcast-, TV- ja musiikki-sovellukset. Tämä on pätenyt kuitenkin vain macOS-järjestelmiä, sillä Windows-käyttäjille tarjotaan edelleen vanhaa tuttua iTunesia.
Verkkosivusto Neowin havaitsi hiljattain Applen hakevan kuitenkin Windows-sovelluskehittäjää, jonka tehtävän kuvaan kuuluisi uuden sukupolven mediaohjelmistojen kehittäminen Windowsille. Kyseessä lienee eittämättä iTunesin korvaaminen edellä mainitulla sovelluskolmikolla myös Windows-järjestelmissä. Uuden sukupolven mediasovellukset helpottaisivat myös oleellisesti Apple TV+:n käyttöä PC:llä, sillä tällä hetkellä PC-käyttäjät joutuvat käyttämään videopalvelua selaimen kautta.

Työhakemuksessa korostetaan UWP-osaamista, joten Applen tähtäimenä voi olla mediasovellusten tuominen myös Xbox Onelle. Apple saattaa myös haluta päivittää vanhan iCloud-sovelluksensa modernimmaksi.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto