AfterDawn: IT-alan uutiset

Tesla saa vakavan haastajan – Tältä näyttää sähköinen Mustang Mach-E

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 16.11.2019 14:51 Kommentteja (2)

Tesla saa vakavan haastajan – Tältä näyttää sähköinen Mustang Mach-E

Autojätti Ford lähtee haastamaan Teslaa sähköautojen markkinoilla pian esiteltävän Mustang Mach-E:n voimin. Kuvia marraskuun 18. päivänä esiteltävästä autosta on kuitenkin jo ennättänyt vuotamaan nettiin ennenaikaisesti.
Sähköä voimanlähteenä käyttävä Mustang Mach-E kunnioittaa muotoilullisesti hyvin paljon klassikko-Mustangia, mutta Ford on kuitenkin päättänyt hankkiutua eroon polttomoottoriautoista tutuista piirteistä. Esimerkiksi auton keulan etusäleikköä ei ole lainkaan, koska keulalla ei ole moottoria, joka tarvitsisi viilennystä ajon aikana. Takapäätä ei myöskään korista pakoputken päät.

Urheilullisuutta autosta ei kuitenkaan puutu MachEForum.comissa julkaistujen ruutukaappauskuvien perusteella. Fordilla joku livautti vahingossa Mach-E:n varussivun nettiin ennen julkistusta ja siitä otettiin tietysti nopeasti ruutukaappauksia talteen.

Mustang Mach-E tulee saataville viitenä eri varianttina: Select, Premium, California Rt. 1, GT, ja First Edition. Ensinnä mainittu Select on tietysti edullisin ja sen suositushinta Yhdysvalloissa on 43 895 dollaria. Premium-version hinta on 50 600 dollaria ja California Rt. 1:n hint on 52 400 dollaria. Tuotantomäärältään rajattu First Edition maksaa taas 59 900 dollaria ja GT on kaikista kallein 60 500 dollarin hinnalla.
Ajomatka täydellä latauksella on paketista riippuen 340–480 kilometriä. Vain 10 minuutin latauksella autoon saa ladattu 75 kilometriä lisää ajomatkaa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

117.11.2019 15:00

Lainaus:
Ajomatka täydellä latauksella on paketista riippuen 340–480 kilometriä. Vain 10 minuutin latauksella autoon saa ladattu 75 kilometriä lisää ajomatkaa.
Nää on aina mielenkiintoisia nämä aytovalmistajien ilmaisut. Ajomatka vaihtelee paketista riippuen 340-480km mutta sitten tuon 10 minuutin pikalatauksen kohdalla "paketilla" ei enää ilmeisesti olekaan merkitystä. Jokseenkin fysiikan lakien vastaista...

217.11.2019 17:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
Lainaus:
Ajomatka täydellä latauksella on paketista riippuen 340–480 kilometriä. Vain 10 minuutin latauksella autoon saa ladattu 75 kilometriä lisää ajomatkaa.
Nää on aina mielenkiintoisia nämä aytovalmistajien ilmaisut. Ajomatka vaihtelee paketista riippuen 340-480km mutta sitten tuon 10 minuutin pikalatauksen kohdalla "paketilla" ei enää ilmeisesti olekaan merkitystä. Jokseenkin fysiikan lakien vastaista...
Oiskohan se kuitenkin niin, että 10min pikalatauksella saa 75km ajomatkaa lisää vajaalla akulla. Esim. lataukseen mennässä ajomatkaa on vajaalla akulla jäljellä 30km ja 10 min latauksen jälkeen 105km. Ei se sitä maksimiajomatkaa täydellä akulla tietenkään mhinkään muuta vaikka lataisit neljä viikkoa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.11.2019 @ 17:29

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto