AfterDawn: IT-alan uutiset

Ikivanhan konsolin myynti rajussa kasvussa – Nostalgiapelaaminen on nyt muodissa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 14.11.2019 17:39

Ikivanhan konsolin myynti rajussa kasvussa – Nostalgiapelaaminen on nyt muodissa

Nintendo osui ehkä vahingossa kultasuoneen julkaisemalla alkuperäisestä NES-pelikonsolista modernisoidun minikonsolin, jossa toimivan emulaattorin päällä pystyi pelaamaan useita legendaarisia NES-pelejä. Sittemmin Nintendo jatkoi rahan vuolentaa vastaavan SNES-minikonsolin julkaisulla.
Ainakaan vielä Nintendo ei ole jatkanut vanhojen konsoleiden uudelleen lämmittämistä, mutta sille voisi olla aihetta. Nettihuutokauppa eBayn mukaan käytettyjen Nintendo 64 -konsoleiden myynti on kasvanut jopa 205 prosentilla viime vuoteen verrattuna. Ilmiötä on selitetty varttuneiden pelaajien tarpeella palata lapsuusajan pelihetkiin. EBayn mukaan sen viisi myydyintä pelit-kategorian tuotetta olivat

  1. Nintendo Switch
  2. Nintendo 64
  3. Super Mario
  4. Xbox One
  5. Call of Duty
Nintendo 64:ää lapsuudessaan pelanneet ovat nyt suunnilleen 30-vuotiaita, joten heillä saattaa olla perhe perustettuna. Oma jälkikasvu voi myös olla syy hankkia Nintendo 64 omaan talouteen. Nintendon johdon puheiden perusteella yhtiö ei ole julkaisemassa retro-konsolia Nintendo 64:stä, vaan yhtiö haluaa keskittyä vanhojen pelien jakeluun Switch-konsolille.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto